Duygu Alan

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yönetimi tarafından, yönetim kurulundan uzaklaştırılan Deniz Kayabaşı’nı haklı buldu.

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı Deniz Kayabaşı, bir süre önce yönetim kurulundaki diğer isimlerle ters düşmüş, kavgalı bir toplantının ardından da yönetim kurulu üyeliğinden atılmıştı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “haksızlığa uğradığını” ifade ederek dava açan Kayabaşı, mahkeme tarafından haklı bulundu.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç huzurunda görülen davada, yeni bir dava sonuçlanıncaya ya da yeni bir genel kurul yapılana dek, Kayabaşı’nın toplantılara çağrılması kararına varıldı.

Mahkeme ayıca mahkeme masraflarını da davalıların ödemesine karar verdi. Mahkeme masrafları, BES Başkanı Ulus Arpalıklı, genel sekreter Mustafa Yalınkaya veya sendika tarafından ödenecek.

“Çağrılmayacaksın”

Mahkemenin sona ermesinin ardından, sendikaya giden Deniz Kayabaşı, kendisine, “mahkeme kararını tanımayacağız, seni toplantılara çağırmayacağız” dendiğini ifade etti.

Kayabaşı, “Sizler tercih ettiniz bana görev verdiniz. Yasayı tüzüğü hiçe sayarak sendika yönetim kurulu 6 oyla beni yönetim kurulu üyeliğinden ihraç ettiler. Bu yapılan yasa dışı kararın iptali için açmış olduğum dava 31 Mayıs 2016’dan İtibaren ara emri ile yönetim kurulu üyeliğime ve sendikal kimliğimi bana iade etmiştir. Fakat bugün sendikaya gittiğimde sendika genel sekreteri bu kararı tanımayacağını ve toplantılara çağırmayacağını bildirdi” ifadesini kullandı.