Evrim Kamalı

Eşinden boşanan Hamdi Çakmak tüm mal varlığının mahkeme tarafından eşine verildiğini, bunalıma girdiğini öne sürüp kendisine ait aracı Alsancak bölgesinde sahil kenarında yaktı. Zanlı Çakmak, onlarca gazeteyi aracın içine atıp kibritle tutuşturdu. Araçta çıkan yangın çevre sakinlerinin polise haber vermesi ile olay yerine itfaiye gönderildi. İtfaiye ekipleri aracı söndürürken zanlı Çakmak kayıplara karıştı. Olay esnasında alkollü olduğu öne sürülen zanlı Çakmak önceki gün polis tarafından evinden çıktığı esnada gözaltına alındı. Hakkında kasti hasar suçlaması ile soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Lapta Polis Karakolunda görevli polis Oktay Gürçağ zanlının kasti hasar suçlaması ile tutuklandığını söyledi. Gürçağ, zanlının Alsancak’ta sahil kenarında Mercedes vito aracı gazete kâğıtlarını kibrit ile tutuşturup yaktığını ifade etti. Gürçağ, zanlının önceki gün Ilgaz köyünde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlının eşinden boşandığı, tüm mallarını eşinin aldığını öne sürdüğünü ve bu yüzden aracı yaktığını söylediğini kaydeden Gürçağ, zanlının ifadesinde aracın kendisine ait olduğunu söylediğini ancak aracın birçok kez el değiştirdiği için kayıtları incelemeleri gerektiğini söyledi. Gürçağ, zanlının 2015 yılında da benzer suçlar işlediğini ifade ederek, aracın asıl sahibinin kim olduğuna dair araştırma yapacaklarını dile getirdi. Gürçağ, soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı ise boşandığını, mahkemenin tüm mal varlığını ayrıldığı eşine verdiğini belirterek, bunalıma girdiğini, alkollü olduğunu ve bu nedenle böyle bir suç işlediğini söyledi. Zanlı, aracın kendisine ait olduğunu, polise bunu hemen ispat edebileceğini belirterek 3 günlük sürenin uzun olduğunu söyledi.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının aracın kendisine ait olduğunu hemen ispatlayacağına dair beyanını dikkate aldığını ifade ederek 3 gün yerine zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.