Gamze BAYKUR

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince A.B ile H.K’nın evinde yapılan aramada yaklaşık 16 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Zanlılar ise mesele ile ilgili olarak tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 30 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince alınan bir bilgide zanlıların tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Ayni gün zanlıların evinde arama yapıldığını belirten Özdesoy, yapılan aramada mutfakta 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara, 1 adet üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan foil kağıdı, gazete kağıdı üzerinde 1 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde 1 paket içerisinde 3 gr uyuşturucu olduğuna inanılan

madde, tütünle karışık 2 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yatak odasında 10 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

200 MG UYUŞTURUCU İLE YAKALANDILAR

Mağusa’da alınan bir bilgi üzerine Ü.M ile T.C.A’nın kullanımındaki kiralık araçta yapılan aramada yaklaşık 200 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

ALINAN BİLGİ ÜZERİNE ARAÇLARI ARANDI

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 29 Eylül tarihinde zanlıların tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğu bilgisinin alındığını söyledi. zanlıların kiralık bir araç içerisinde tespit edildiklerini belirten Arkın, konu arabada yapılan aramada yaklaşık 200 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten Arkın, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

SERBEST KALDILAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 2’şer KKTC vatandaşının 30’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

DÖRTYOL’DA UYUŞTURUCU

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Dörtyol Polis Karakolu önünde tespit ettikleri bir araçta yaptıkları aramada 1 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan ucu yanık sigara buldu. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan araç sürücüsü Ö.E ile konu ucu yanık sigarayı Ö.E’ye verdiği iddia edilen Ş.A dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlıların Akburç tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

ŞOFÖR KOLTUĞU ALTINDA

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, zanlı Ö.E’nin 29 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Dörtyol Polis Karakolu önünde aracında tespit ettiklerini belirtti.

Araçta yapılan aramada şoför koltuğu altında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sigara bulunduğunu açıklayan Kavaz, zanlının yapılan soruşturmada konu sigarayı zanlı Ş.A’dan aldığının tespit edildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.