Mahkemeler dünde uyuşturucu davaları ile ilgili yoğu mesai yaptı. Son dönemde mahkemelerin en yoğun şekilde çalıştığı davalar arasında gösterilen uyuşturucu davalarındaki artış ise dikkat çekiyor. Narkotik polisleri ve yargıçlar uyuşturucu satıcılarına ve uyuşturucu bağımlılarına yeniden göz açtırmadığı göze çarpıyor.

HİNTKENEVİRİ ZANLISI TEMİNATA BAĞLANDI

Ercan’dan KKTC’ye yolcu olarak gelen ancak üzerinde yapılan aramada 262 miligram ağırlığında hintkeneviri bulunarak tutuklanan zanlı Osman Sürücü’nün tasarrufunda hakkındaki soruşturma tamamlandı. Üç gün süre ile tutuklu kalan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa Kaza mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik Ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis Mustafa Zor, olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, zanlı Osman Sürücü’nün Ercan’dan KKTC’ye giriş yapmak isterken Narkotik detektör köpeği Max tarafından tespit edildiği ve üzerinde yapılan aramada yaklaşık 262 miligram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Zor, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek soruşturmanın tamamlandığını, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 10 bin TL kefalet senedi imzalanması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapması şartları ile tutuksuz yargılamasına emir verdi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Üzerinde uyuşturucu madde ile KKTC’ye giriş yaptığı esnada tasarrufunda Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı Serdar Kaymaz dün teminat talebi ile Lefkoşa kaza mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik Ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis Mustafa Zor, olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, zanlı Serdar Kaymaz’ın 9 Ekim tarihinde Ercan’dan KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada narkotik detektör köpeği Max’ın tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada 2 gram 533 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklandığını söyledi. Zor, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve aleyhine getirilen dava tebliğini kabul ettiğini belirterek, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve turist olarak KKTC’de bulunduğunu söyledi. Zor, zanlının yargı aşamasında davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğluları zanlıyı uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanmak üzere 14 gün süre ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.

BONZAİ ZANLISI TEMİNATA BAĞLANDI

Alayköy’de 9 Ekim gecesi devriye gezen polis ekipleri tarafından şüpheli görülerek üzerinde yapılan aramada 335 miligram Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı Serhat Özer dün ile teminat talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman, zanlı Serhat Özer’in Alayköy’de 9 Ekim tarihinde saat 23 raddelerinde devriye gezen polis ekipleri tarafından şüpheli olarak görüldüğünü ve durdurularak üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık olarak 335 mili gram ağırlığında Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklandığını söyledi. Duman, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, uyuşturucu maddeyi Mağusa’da ismini bilmediği bir kişiden aldığını tespit ettiklerini açıkladı. Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının aleyhine getirilen dava tebliğini kabul ettiğini belirten Duman, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu açıklayarak teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspatı vucut etmesine ve bir kefilin 20 bin TL imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.