Suna ERDEN 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde alma, tasarruf ve ithal suçlarından yargılanan CemalRessanile Çağın Fatin hakkındaki davalar karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda üç davadan yargılanan sanıklar hakkında karar verilirken, benzer davaları da dikkate alındı. 

İKİSİ BEKLEDİ, BİRİ ALDI 

Yargıç Ulunay, sanıkların 20 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde “alma, tasarruf ve ithal” davalarından yargılandıklarını belirtti.Üç davadan yargılanan sanıkların itham edildiklerini ve suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Ulunay davaya konu olan olguları da aktardı.Ulunay,sanıkların beraberlerindeki B.K isimli bir kişi ile 30 Aralık 2012 tarihinde uyuşturucu almak için Pile köyüne gittiklerini, sanık Fatih ile B.K’nin bir kafede beklediğini, sanıkRessan’ın ise Hakan Murat Şatıroğlu ile buluşarak 260 TL’ye 6 gram uyuşturucu satın aldığını söyledi.Ulunay,sanıklar Ressan,Fatih ve beraberlerindeki B.K’nin arabayla dönüş yolunda içerisinde uyuşturucu olan bir sigarayı beraber içtiklerini ifade etti. 

SABIKASIZ OLUŞLARI HAFİFLETİCİ UNSUR 

Ulunay,sanık Ressan’ın uyuşturucunun 2 gramını sanık Fatih’e verdiğini geri kalanı ise eve götürdüğünü, bir kısmını içtikten sonra kalan kısmını ise sakladığını ifade etti. Narkotik polisinin aldığı ihbar üzerine sanık Ressan’ın evinde arama yaptığını kaydeden Ulunay, 1 gram 820 miligram uyuşturucu madde ile iki adet sigara içerisinde toplam 1 gram uyuşturucu bulunduğunu ifade etti.Ulunay,her iki sanığı yargılandıkları davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, sanıkların genç ve sabıkasız oluşlarını, amaçlarının ticari olmamasını hafifletici unsur olarak değerlendirdiklerini açıkladı. 

BENZER DAVALARDA DEĞERLENDİRİLDİ 

Ulunay,sanıkların benzer davalarının da değerlendirildiğini ifade ederek, sanıkRessan’ın2 gram 500 miligram uyuşturucu madde alma,tasarruf ve verme davalarının,sanık Fatih’in de 10 adet extacy türü uyuşturucu hap alma,tasarruf etme ve verme davalarının aynı dava altında değerlendirildiğini ifade etti. Yargıç, bu nedenle sanıklar farkı hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini, sanık Ressan’ı6 ay ,sanık Fatih’i ise 1 yıl süre ile hapse mahkum ettiklerini açıkladı.