BORULAR PROJEDE GÖSTERİLMEDİ: Arıtma tesisine ilişkin proje konusunda mahkemenin yanıltıldığı iddiası öne sürüldü. Mahkemeye sunulan projede manastırın üzerinden geçecek 6 metrelik havalandırma borularının yer almadığı, konunun projeyi yürüten mühendisin mahkemedeki ifadesinde ortaya çıktığı belirtildi


SOSYAL MEDYADA İMZA KAMPANYASI: Bellapais Manastırı’nın hemen yanı başına yapılmak istenen arıtma tesisine ilişkin mahkeme kararı beklenirken, projeye karşı çıkan vatandaşlar boş durmuyor. Sosyal medya üzerinden mücadelesini sürdüren bir grup vatandaş, tesisin yapımını engellemek için imza topluyor

Bellapais Manastırı’nın hemen yanı başına yapılamak istenen arıtma tesisi ile ilgili Bellapais Gardens Hotel İşletmecileri Selim Yeşilpınar ve Erkan Yeşilpınar’ın açtığı davanın görüşülmesi tamamlandı. Yargıcın kararı açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık 4 ay önce inşasına başlanan arıtma tesisi için mahkeme ara emri kararı almıştı ve tesisin inşası durmuştu.

Mahkemeye yanlış emare sunuldu…

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre yapılmak istenen arıtma tesisinin projesi mahkemeye eksik olarak sunuldu. Mahkemeye sunulan projede manastırın üzerinden geçecek 6 metrelik iki tane havalandırma borusu yer almadı. Olay projeyi yürüten mühendisin mahkemeye verdiği şahadetle ortaya çıktı.

Mücadele sürüyor…

Vatandaşların ise sosyal medya üzerinde Bellapais Manastırı’nın hemen yanı başına arıtma tesisi yapılmaması için başlattığı mücadele sürüyor. Bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden Bellapais Manastırı’nın yanına arıtma tesis yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

Yeşilpınar: İki aydır kararın okunmasını bekliyoruz

Havadis’e konuşan Selim Yeşilpınar mahkemenin iki ay önce sona erdiğini ve iki aydır kararın açıklanmasını beklediklerini anlattı. Şu anda inşaatın durdurulmuş durumda olduğundan söz eden Yeşilpınar, inşaatın devam edip etmeyeceğinin karara bağlı olduğunu söyledi.

“Keyfi bir proje yapıldı”

Selim Yeşilpınar konuyu mahkemeye taşımalarının en büyük nedeninin bölgede arazisi bulunan kimseye bir şey sorulmadan proje yapılmış olması olduğunu anlattı. Yapılması planlanan tesisin işletmecisi olduğu Bellapais Gardens’a 30 metre uzaklıkta olduğunu kaydeden Yeşilpınar, “Bizim endişemiz arıtma tesisinin çevreye vereceği zarar, taşma konusu ve çıkacak olan kokuydu” dedi. Yeşilpınar, Çevre Mühendisleri’nin de zaten arıtma tesisinden koku çıkmamasının imkansız olduğunu mahkeme de söylediğini vurguladı.

“ÇED raporu yoktu”

Yeşilpınar yapılmak istenen projenin ÇED raporsuz keyfi bir proje olduğunu söyledi ve şu şekilde konuştu:

“Hiçbir fizibilite yapılmadan keyfi yapılmak istenen bir işlemdi. Arıtma tesisi çevreci bir yatırım olabilir. Ancak yapılabilecek başka yerlerde vardı. 150 metre ileride bir dere var. Bu tesis daha sakin bir yere bu derenin olduğu yere yapılabilir. Biz bu konuda öneri götürdük.”


Tatlısulu: İhtiyaç var ancak yeri yanlış

Bellapais Muhtarı Ersel Tatlısulu, bölgede arıtma tesisine ihtiyaç olduğunu ancak yapılmak istenen yerin yanlış olduğunu söyledi. Bölge halkının büyük bir bölümünün manastırın hemen yanı başına arıtma tesisi yapılmasına karşı olduğunu anlatan Tatlısulu, bu tesisin başka bir yere yapılmasını ya da kanalizasyon yapılıp daha fazla kişinin yararlanabilmesini önerdi.