Melin Dobran

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, hayırlı bir işe vesile olmanın verdiği haklı gururu yaşıyor. Kısa bir süre önce İzmir’e giden ve Suriyeli Mahmut Alparslan isimli çocuğun yaşadığı drama şahit olan Ahmet Sennaroğlu, bu durumu sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına taşıdı.

Başkan Sennaroğlu’nun yaptığı bu paylaşım İzmir’deki Suriyeli çocuğun hayatını değiştirdi.

Sennaroğlu’nun duygu yüklü mesajından etkilenen Lefkoşalı bir aile, Suriyeli Mahmut Alparslan’ı evlat edinmek için harekete geçti.

Kendisine ulaşan ve çocuğun bilgilerini alan çiftin, Mahmut’u evlat edinmek üzere İzmir’e gideceğini öğrenen Başkan Sennaroğlu büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Küçük Mahmut’un yürek burkan hikayesi…

Sennaroğlu, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında Küçük Mahmut’un hikayesini şu şekilde aktarmıştı:

“Ciğerlerim parçalandı! İzmir’de gezerken Suriyeli Mahmut Alparslan diye bir çocukla tanıştım. Bölgeli belediye başkanları anlattı hayatını bana. Suriye’de 1,5 yıl önce bomba patlar ve tüm ailesini kaybeder. Kendisi de ağır yaralı bulunur, yüzündeki izlerden belli. Yaklaşık 2 ay komada kalır, bu iki aylık sürede Türkiye’de tedavisi yapılıp hayata döner.

Bir kafede dostlarla belediyeciliği konuşurken. Aniden kafeye girer elinde peçete satmak için ve herkes bu küçük Suriyeliye ilgi gösterir. Dikkatimi çeken, herkes para verir ama peçeteleri almaz. Dostlara “niçin bu çocuğa bu kadar ilgi?” diye sorduğumda işte o anda insanlık filmi kopar. 

“En çok anne ve babamı isterim…”

"Yanıma çağırıp bende küçük bir destek oldum. Kendisiyle sohbet ettik, hem de uzun uzun. Yemek sorduk, “Yedim abi” dedi. “Kola” dedim, “Sağol abi” dedi. Gayet saygılı bir çocuk. Konuştukça ciğerim yandı. Sordum ki Suriyeli bu ufaklığa: Hayatta en çok ne istersin? “Abi dedi Annemi ve babamı. Durdum, konuşmadım. Konuşamam lanet olsun savaş, lanet olsun. Duygulanmamak elde değil…”

Birçok kişi yardım için aradı…

Sennaroğlu’nun yaptığı bu paylaşımdan sonra birçok kişi kendisi ile temasa geçmiş. Mahmut’un hikayesinden etkilendiklerini, ona yardım etmek istediklerini söylemiş…

En nihayetinde Sennaroğlu geçtiğimiz gün yine sosyal medyadaki hesabından yaptığı paylaşımda, küçük Mahmut’a Lefkoşalı bir ailenin el uzattığını, onu evlat edinmek istediğini müjdeledi.

“Belediyemizde selfie yapacağız İnşallah”

Sennaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Değerli dostlarım, İzmir’de Nisan ayı içerisinde insanlık dramı olan Mahmut’la tanışıp buradan yazmıştım aramızda geçen diyalogu. O günden sonra bana bu ufaklığı evlatlık isteyen çok kişi olmuştu. Beni arayan arayana. Bugün almış olduğum haber doğrultusunda Lefkoşalı bir çift çıkıp İzmir’e gittiler. Beni arayıp adres sordular. Bağlantı kurduk. Yetkililerle görüştürdük. Gerekli işlemler yapıldı ve küçük Mahmut Kıbrıs’a geliyor. Önümüzdeki günlerde belediyemizde selfie yapacağız inşallah. Çok mutlu oldum.”