DEV-İŞ Kadın Bürosu adına yazılı bir açıklama yapan Sevgül Uludağ, Kıbrıslı Türk hastaların da yıllardır tedavi gördüğü Makarios Hastanesi’nde PEO’da örgütlü temizlik emekçisi kadınlarla bir araya gelen DEV-İŞ ve PEO kadın bürolarından temsilcilerin onlara karanfiller sunduğunu ifade etti.

DEV-İŞ Kadın Bürosu adına etkinlikte bir konuşma yapan Uludağ, temizlik emekçisi kadınlara Kıbrıslı Türk hastalara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir anketin Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumlarının yüzde 75’inin birbirleriyle hiç ilişki kurmadıklarını, her iki toplumun ancak dörtte birinin birbirleriyle temas halinde olduklarını gösterdiğini anlatan Uludağ şöyle devam etti:

“DEV-İŞ ile PEO 1970’li yıllardan bu yana dostluk ve işbirliği ilişkileri kurmuştur. Böylesi dostluk ve işbirliği ilişkileri bizim için çok önemlidir. Toplumlarımızın birbiriyle temas etmesinin önündeki en önemli engellerden birisi dil sorunudur. Geçmişte ortak köylerde yaşayan, tarlalarda birlikte çalışan Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar birbirlerinin dillerini konuşabiliyordu, aynı şarkıları birlikte Türkçe ve Rumca olarak söyleyebiliyordu. Şimdi yurdumuz en kötü dönemlerinden birini yaşıyor, adamız bölünmüştür ve toplumlarımızın birlikteliği sınırlıdır. Oysa bir barış olacaksa bunu Marslılarla değil, birbirimizle yapacağız. O nedenle DEV-İŞ ve PEO’nun bu dostluk ve işbirliği ilişkisini sürdürmek bizim için çok önemlidir”

DEV-İŞ ve PEO kadın büroları, 11 Mart Çarşamba günü saat 12.00’de DEV-İŞ merkezinde resepsiyonda bir araya gelecek, 15 Mart Pazar günü ise PEO’nun kadınlara yönelik etkinliğinde DEV-İŞ Kadın Bürosu adına Sevgül Uludağ PEO üyesi kadınlara bir konuşma yapacak.