Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da 28 Temmuz gecesi tartıştığı Bilal İçin isimli şahsı sırtına makas saplayıp yaralayan Mustafa Kara gözaltına alındı. Birkaç ay önce de kız arkadaşı ile sevişme görüntülerini çekip şantaj yaptığı gerekçesi ile tutuklanan ve teminatla serbest kalan zanlı bu kez yaralama suçundan dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada, zanlının 28 Temmuz saat 22.45 sıralarında Lefkoşa Surlariçi’nde husumetli olduğu Bilal İçin’i sırtından yaraladığı belirtildi. Polis, zanlının kullandığı aletin henüz tespit edilemediğini ancak makas olduğu yönünde ifadeler olduğunu dile getirdi. 

Kara’nın bu ilk vukuatı değil…

Zanlının gözaltına alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı ise müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına ve bu süre içerisinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Zanlı Kara Mayıs 2016 tarihinde de kız arkadaşı ile olan sevişme görüntülerini videoya alıp şantaj yaptığı gerekçesi ile tutuklanmış, yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı.