KKTC Malatyalılar Kültür Derneği tarafından bu akşam düzenlenecek Malatyalılar Gecesi’ne katılmak üzere ülkede bulunan  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nden bir heyet, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

Ziyarette  heyete KKTC Malatyalılar Kültür Derneği Başkanı Bayram Özel eşlik etti.

Ziyarette konuşan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkanı ve Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, birlikleriyle ilgili bilgi verdi ve her görüşten insana kucak açtıklarını; beraberliğe önem verdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve birliğin güzel bir dayanışma sergilediğini kaydetti.

KKTC’de  bulunan Malatyalılar Derneği çatısı altında  Malatya kültürü ile Kıbrıs Türk kültürünün harmanlanışının Türkiye’den gelen heyete tanıtılmasının güzel olduğunu dile getiren Siber, buradaki derneği de Türkiye’deki birliğin deneyimlerinden ve bilgisinden yararlanabileceğini kaydetti.

KKTC Malatyalılar Kültür Derneği Başkanı  Bayram Özel de derneklerinin 2000 yılında kurulduğunu  kaydetti.

Kendilerinin sık sık medyada yer alan bir dernek olmadıklarını belirten Özel, hiçbir zaman siyasileri ziyaret edip “Bizim şu kadar oyumuz var, bize şu desteği” sağlayın söyleminde bulunmadıklarını ve birşeylerden nemalanmaya çalışmadıklarını ifade etti.

Konuk heyet, Siber’e Malatya Spor Kulübü’nün formasını da hediye etti.

1450443688.jpg

1450443690.jpg

1450443689.jpg