Türkiye’de 2 RF-4 tipi askeri uçak keşif uçuşu yaptığı sırada Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştü.

Dün akşamki uçak kazasında 4 pilot şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan iki askeri eğitim uçağıyla Akçadağ ilçesi yakınlarında irtibatın kesildiği bilgisi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI

Genelkurmay Başkanlığı, Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden dün saat 18.07'de planlı gece uçuş eğitimi için kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05'te radar irtibatın kesildiği, saat 20.45'te iki uçağın da enkazına ulaşıldığı ve 4 pilotun şehit olduğu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, dün saat 18.07'de Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için 2 RF-4E keşif uçağının kalktığı belirtildi.

Saat 19.05'te uçaklarla radar irtibatı kesildiği bildirilen açıklamada, derhal arama faaliyetlerine başlandığı, saat 20.45'te iki uçağın da enkazına ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Maalesef 4 kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli aile fertlerine, silahlı kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA:"MAALESEF 4 ŞEHİDİMİZ VAR"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Malatya'da iki askeri uçağın enkazına ulaşıldığını belirterek, "Maalesef 4 şehidimiz var. Kaza kırım raporundan sonra nedeni açıklanabilir. Dışarıdan bir şey söz konusu değil" dedi.

Ala, kazayla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda gündeme geçmeden önce bilgi verdi. İki uçağın da enkazına ulaşıldığını ifade eden Ala, "Maalesef 4 şehidimiz var. İkisi de F4 Fantom uçakları..." diye konuştu.