Maliye Bakanı Birikim Özgür, meclis genel kurulunda elektrik üretimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Bir süre önce Güney Kıbrıs’tan elektrik alınmaya başlandığına işaret eden Özgür, İsrail ile Kıbrıs arasında kablo projesi başlatıldığını, gelecekte İsrail’den de elektrik alınabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Birikim Özgür, İhale Yasası’nın en kısa sürede geçirilmesi yönünde çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Özgür, sübvanseyeleri ekonomiyi destekleme bakımından uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Bir süre önce Güney Kıbrıs’tan elektrik alınmaya başlandığını, İsrail ile Kıbrıs arasında kablo projesi başlatıldığını, gelecekte İsrail’den de elektrik alınabileceğini, dolaysıyla uluslararası sistemde elektrik alma için gereken altyapıyı sağlamak gerektiğini söyleyen Özgür, dolaysıyla KIB-TEK’in yaptığı yatırımların önemli olduğunu, değersizleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Özgür, KIB-TEK’in güçlenmesinin önemli bir husus olduğunu vurguladı. 

Yenilenebilir enerji konusunda da dünya ve Avrupa’daki kriterlerin tutturulması gerektiğini dile getiren Özgür, alternatif enerji kullanımının optimum seviyeye çekilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Enterkonnekte sistemle elektrik alma için gereken altyapıyı sağlamak gerektiğini söyleyen Özgür, dolayısıyla KIB-TEK’in yaptığı yatırımların önemli olduğunu, değersizleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Özgür, KIB-TEK’in güçlenmesinin önemli bir husus olduğunu da vurguladı.