Maliye Bakanı Birikim Özgür, Türkiye ile Ekonomik ve Mali Protokolün imzalanmaması nedeniyle ay sonunda maaş ödemelerinde sıkıntıların yaşanabileceğini itiraf etti. Özgür, sosyal medyada kendisini eleştiren gazeteci Ahmet Tolgay’a yanıt verirken, yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çekti.

Özgür, maaş ödemelerinin yerel kaynaklardan elde edilen gelirlerle ödenememesi halinde eleştiri hedefi olacağını belirterek “boynum kıldan incedir” dedi.

Özgür şöyle dedi:

“Maliye Bakanı olarak kamunun ödeme güçlüğüne düşmemesi için elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum. Tabi ki takdir yine de sizlerindir yani halkındır. Ancak bilhassa bütçe açığımıza Türkiye'nin yaptığı katkıların öneminden hareketle Türkiye ile imzalanması gereken programı ve protokolü engelleyen değil tam aksine önünü açan pozisyonunda olmak için gayret ettim. Gelinen aşamada tüm bu çabalarıma rağmen eğer ay sonu yerel kaynaklarımızla ödemelerimizi gerçekleştiremezsek ilk eleştirilenin de yine Maliye Bakanı olacağını bilmek beni çok üzüyor. Siyasette adalet beklemek saflık olur herhalde. Sizlerin tavrı ve beklentileri doğrultusunda boynum kıldan incedir...”