Özel Sektör Çalışanları Sendikası (Özel-Sen) Kurucu Başkanı Barış Mamalı, döviz krizi nedeniyle genelde halkın her alanda büyük bir panik ve tedirginlik yaşadığını, düşük ücretle çalıştırılan özel sektör çalışanları açısındansa durumun vahim bir boyuta geldiğini kaydetti.

Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, örgütsel güçten yoksunluk, sendikasız çalışma, işveren karşısında toplu iş sözleşmesi yapma imkânına sahip olmama gibi birçok sebepten ötürü özel sektör çalışanlarının çeşit türlü zor koşullar altında çalışmak durumunda kaldığını belirtti.

TL İLE ÇALIŞIP DÖVİZLE KİRA VE BORÇ ÖDEYENLER…

TL ile çalışıp dövizle kira ve borç ödemek zorunda kalan çalışanlar açısından “asgari ücret” kavramının artık bir anlam ifade etmediğini kaydeden Mamalı, bir aylık kira bedelinin veya aylık taksit borcunun neredeyse aylık asgari ücret tutarına ulaştığı bu dönemde “özel sektör çalışanlarının mahvını önlemeye yönelik hiçbir tedbir alınmadığını, çalışanların çaresizlik girdabında yuvarlanmalarına sadece seyirci kalındığını” bildirdi.

Yaşanan bu ekonomik çöküntü karşısında hükümetin asgari ücreti yükselterek insanlara az da olsa nefes alma olanağı tanıması gerektiğini belirten Mamalı, asgari ücrete mahkûm olanların insani ve zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayabilmesinin artık mümkün olmadığını dile getirdi.

Mamalı açıklamasında “Bu kötü koşullarda ve döviz krizi altında geçinemeyen özel sektör çalışanlarının mahkum olduğu asgari yıkım ücreti nedeniyle buna duyarsız kalan tarafların vicdanı hiç mi sızlamıyor?” ifadelerini kullandı.