Müşterilerine farklı, canlı ve birbirinden ilgi çekici renk seçenekleri sunan firmanın yarı kalıcı renkli saç boyası ürünleri tüm dünyada kadınların ilgi odağı olmuş durumda.  Bunun iki temel nedeni var; birincisi, markanın sunduğu renk seçeneklerinin çok geniş olması.  İkincisi ise ürünler yarı kalıcı olduğu için deneyimlenen ilgi çekici saç renginin kısa süre kullanıldıktan sonra kullanıcının eski saç rengine kavuşabilmesi. Tüm bu özellikleri ve sunduğu birbirinden çeşitli ürünler ile Türkiye’de http://www.manicpanicturkiye.com/ internet adresiyle hizmet veren firma, tüm dünyada sürdürdüğü etkisini ülkemizde de hissettirmeye başladı bile.

Amplified Saç Boyası

Classic saç boyalarının yanı sıra amplified saç boyası ürünlerini de kataloğunda bulunduran firma, kullanıcıya ihtiyacına uygun ürünü seçmesi için çeşitlilik sağlıyor. Bu ürünlerden biri olan, Amplified saç boyasının etkisi, Classic renkli saç boyası ile kıyaslandığında daha uzun sürüyor.  Bunun yanı sıra 4-7 seviyesindeki saçlarda, yani açık kahverengi ve kumral tonundaki saçlarda daha etkili bir sonuç için Amplified saç boyası öneriliyor. 

Açma İşleminden Sonra Kullanım

Özellikle koyu renkli saçlarda Manic Panic ürünlerinin etkisi gözlemlenemez.  Bu durum, kalıcı saç boyalarında da yaşanabildiği için ürüne özel bir dezavantaj oluşturmaz.  Kısacası, koyu renkli saçlarda kullanımdan önce muhakkak açma işleminin yapılması gerekir.  Açma işlemi yapılmak istenmiyorsa bile saçın önceden sarıya boyanması gerekir.  Uygulanacak ürün, örnek olarak mavi saç boyası olsun, saç açma işlemi görmüş bir saçsa hiçbir sorun yaşanmadan boyanın etkisi garanti edildiği gibi elde edilebilir. Ancak, Manic Panic uygulamasını yapmak için saç açma işlemi yeni yapıldıysa saçın mutlaka açıcıdan tamamen arınması gerekir.  Arındırma işlemi sadece şampuanla yapılmalıdır ve saç kremi kullanılmamalıdır.

Kalıcı Olan Renkler

Ürünün saçtaki renginin kalıcılığı saç için kullanılan saç ürünleri, şampuanlar, spreyler, saç kremleri, koruyucular ve yüzme faaliyeti gibi dış etkenlere bağlı olarak değişebilir.  Bunun yanında, kullanılan rengin kendine has olan özelliği de kalıcılığı etkileyen bir diğer etmendir.  Misal olarak, mavi renkli saç boyası pembe ve kırmızı renkli saç boyalarına göre daha az kalıcıdır.