Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde bakıcılığını yaptığı Sebahat Tuncer isimli kadının yaklaşık 8 bin 500 TL değerindeki ziynet eşyalarını, 1 adet nevresim takımını ve 15 adet yüz havlusunu sirkat eden Maral Ovezova dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Ziyamet Polis Karakolunda görevli polis müfettiş muavini Ömer Çakır, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi.  Zanlının sirkat ettiği 30 parça ziynet eşyasının 16 parçasının bulunduğunu diğerlerinin ise  bulunamadığını anlatan Çakır, zanlının KKTC ile hiçbir bağı olmadığını, KKTC’ de bir ikametgahı bulunmadığını, çalışma izni ile ülkede  bulunduğunu ancak müşteki durumunda olan işvereninin, zanlının çalışma iznini iptal ettirmek için başvuruda bulunduğunu ifade etti. 

Kaçma ihtimali kuvvetli

Zanlının serbest kalması durumunda yasal olmayan yollardan KKTC’yi terkederek davalarından kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu öne süren Çakır, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesini talep etti.  Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 40 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 40 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.