Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerlerden Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın Andırın ilçesinde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutan yardımcısı Yarbay Ahmet Kusbaşoğlu ve Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak ve beraberindeki askeri yetkililer verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan şehidin annesi Meryem Bıçakçı eve gelen Yarbay'a uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

ŞEHİDİN ANNESİ MERYEM BIÇAKÇI: "OĞLUMLA İKİ GÜN ÖNCE KONUŞTUK"

Şemdinli'de şehit düşen Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın annesi Meryem Bıçakçı şehit oğlu ile iki gün önce telefon ile görüştüklerini belirterek, "Anne dedi. Ben çok iyiyim burada bir şey yok dedi. En son da Ramazan Bayramı'nda gelmişti. Gitme oğlum dedim. Ahmet'im gözleri gülen Ahmet'im" şeklinde konuştu.

Şehidin babası Hüseyin Bıçakçı'nın ise oğlunun şehit haberi geldiği sırada Kahramanmaraş il merkezine gittiği, şehit Ahmet Bıçakçı'nın bu yıl sözleşmesinin biteceği için oğlunun isteği üzerine tekrar sözleşme yapmak için bazı evraklar hazırladığı öğrenildi. Şehit Ahmet Bıçakçı'nın bekar olduğu ve cenaze töreninin Andırın ilçesinde yapılarak yine Andırın ilçesine defnedileceği öğrenildi.

Maraş’a kahramanının ateşi düştü

Maraş’a kahramanının ateşi düştü

Maraş’a kahramanının ateşi düştü

Maraş’a kahramanının ateşi düştü

Maraş’a kahramanının ateşi düştü