Kapalı Maraş’ta meydana gelen büyük yangına sebebiyet verdiği gerekçesiyle göz altına alınan piyade er Selçuk Fırat’ın yangını kasten çıkardığı tespit edildi. Zanlının yangın çıkaracağını bildikleri halde yetkililere haber vermeyen 6 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı

Evrim KAMALI

Kapalı Maraş bölgesinde 12 Haziran tarihinde meydana gelen ve toplumumuzda büyük tepkilere neden olan yangın ile ilgili gözaltına alınan piyade er Selçuk Fırat dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran olayla ilgili bulguları aktardı. Dalkıran, 12 Haziran saat 15.00 sıralarında 4.piyade bölüğünün yanında bulunan kilisenin arka kısmında yangın çıktığını, yangın sonucu 6 bin metrekarelik alan içindeki bitkilerin ve ağaçların yanı sıra 1974 yılından beridir boş olan binalardan bazılarının hasar gördüğünü söyledi. Polis, yangın ile ilgili yapılan soruşturmada 4.Piyade bölüğünde piyade er olarak görev yapan zanlı Selçuk Fırat’ın, kilisenin arka kısmına gittiğini, çakmağı kasten ateşleyip yangın çıkardığını belirtti.

Polis, zanlının ayrıca 4 Haziran tarihinde de görev yaptığı nöbet yerinin batı kısmındaki alanda da yangın çıkardığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis, zanlıyı kilisenin arka kısmına giderken görenlerden ifade aldıklarını, ayrıca olay soruşturması esnasında zanlı Fırat’ın yanında olduğunu söyleyerek polise yalan bilgi veren ve zanlının yangın çıkaracağını bildikleri halde yetkililere haber vermeyen 6 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığını ifade etti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis müfettişi, 6 gün sonra terhis olacak olan zanlının davasında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada bir gün ispatı vücut yapmasına karar verdi.