Ahmet Aybak cinayetiyle ilgili olarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılan İbrahim Maraşlı’nın ailesi, geçtiğimiz hafta mahkeme tarafından açıklanan kararla ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ve İbrahim Maraşlı’ya atfedilen suçlamaların gerçekleri yansıtmadığını savundu. 

Maraşlı Ailesi’nin açıklaması söyle:  

“Ahmet Aybak’ın öldürülmesi ile ilgili yapılan yargılama neticesi açıklanan karar içeriğinde, Ahmet Aybak’ın, Ahmet Girgin cinayetinin faili olduğu ve İbrahim Maraşlı tarafından azmettirildiği, anılan şahsın İbrahim Maraşlı’dan şantajla para talep ettiği ve bu sebebe binaen İbrahim Maraşlı tarafından öldürüldüğü ile İbrahim Maraşlı’nın bu cinayeti itiraf ettiği hususlarından hiçbirisi bulunmadığı halde bir kısım medya tarafından gerçekler çarptırılarak veya meslek etik ve ahlak kuralları dışına çıkarak bu şekilde haberler yapıldığını görmekteyiz.

“Medya kuruluşları aleyhine yargı süreci başlatacağız”

Mahkeme Hükmünde bu hususların hiçbirisi olmadığı halde bunun hangi maksat ve hangi amaca hizmet etmek için yapıldığına anlam verememekle birlikte, konuya tek taraflı yaklaşarak gerçek dışı haber yayımlayan medya kurum kuruluş ya da gerçek kişileri aleyhine yargı süreci başlatacağımızın bilinmesini isteriz. Maraşlı ailesi olarak halkın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerektiğine inanıyoruz. İbrahim Maraşlı’nın gerek Ahmet Girgin gerekse Ahmet Aybak cinayetleri ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını, trafik suçundan dahi sabıkası bulunmayan bir kimse olarak aleyhine verilen mahkumiyet kararının istinafı neticesinde adaletin tecelli edeceğine dair var olan inancımızı da kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Yeniboğaziçi bölgesinde ormanlık alan içerisinde bir çukurda gömülü olarak bulunan ve zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Aybak cinayetinde karar geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

İbrahim Maraşlı cinayetten 25 yıl, İlhan Tuncay ise cinayete yardımcı olmaktan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cinayet nasıl olmuştu?

Türkiye’den KKTC’ye gelip para karşılığında cinayet işleyen tetikçi Ahmet Aybak’ın, 8 yıldır tehditle para sızdırdığı azmettirici tarafından zehirlenerek öldürüldüğü kaydedilmişti. 

Polisin verdiği bilgiye göre film gibi olay Boğaziçi ormanlık alanında kimliği belirsiz bir kişinin 2 metrelik çukurda kireçlenmiş vaziyette ölü bulunmasıyla ortaya çıktı. Ceset üzerinde bulunan bir pansiyonun anahtarından yola çıkan polis, öldürülen kişinin Ahmet Aybak (39) olduğunu tespit etti. Aybak’ın çevresini araştıran polis, oto galeri sahibi İbrahim Maraşlı’ya (45) ulaştı. Çelişkili ifadeler veren Maraşlı, ölü bulunan Aybak’ı zehirlediğini ve cesedi Mustafa İlhan Tuncay (42) isimli öğretmen arkadaşıyla kireçleyerek gömdüğünü itiraf etti. Polisin verdiği bilgiye göre, İbrahim Maraşlı cinayet nedenini şöyle anlatmıştı:

“Ahmet Aybak İstanbul’da oturuyordu. Kendisiyle tetikçi olarak anlaştım. 2006’da KKTC’ye gelip Ahmet Girgin’i öldürdü. Anlaştığımız parayı vermeme rağmen 8 yıl boyunca ‘cinayeti itiraf edeceğim’ diyerek benden para kopardı. Bu durumdan bunaldığım için de bir plan hazırlayıp Aybak’tan kurtulmaya karar verdim. Para vereceğimi söyleyerek yanıma çağırdım. İçeceğine zehir koyarak onu öldürdüm.”

İbrahim Maraşlı’nın daha önce Ahmet Girgin cinayetinden tutuklandığı ancak delil yetersizliğinden serbest kaldığı öğrenilmişti.