Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 27 Aralık 2013 tarihinde işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili süren davanın dünkü duruşmasında Aybak’ın yeğeni Yıldırım Bengi tanık olarak dinlendi. Sanıklardan İbrahim Maraşlı’yı tanıdığını ve Ahmet Aybak ile daha önce KKTC’ye geldiğinde ifade eden Bengi, Maraşlı’nın kendilerini karşıladığını, otele yerleştirdiğini ve gezdirdiğini anlattı. Bengi, Maraşlı’nın kendisine daha önce bir cinayet işlediğini ancak suçunun ispatlanamaması nedeni ile beraat ettiğini itiraf ettiğini aktardı.

İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Ahmet Aybak’ın yeğeni Yıldırım Bengi’yi mahkemeye tanık olarak dinletti. Ahmet Aybak ile İbrahim Maraşlı’nın kendisinin de tanık olduğu bir şekilde Adana’da bir berber salonunda tanıştıklarını anlatan Bengi, bu tanışmadan bir müddet sonra Ahmet Aybak ile KKTC’ye gittiklerini ve kendilerini limanda İbrahim Maraşlı’nın karşıladığını söyledi. Maraşlı’nın kendilerini otele yerleştirdiğini ve kaldıkları süre zarfından KKTC’de gezdirdiğini anlatan Bengi, sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ı da bu süre zarfında tanıdığını hatta kendisine hoca diye hitap edilmesinden dolayı ilk etapta cami imamı sandığını, öğretmen olduğunu cinayetten sonra öğrendiğini aktardı.

Hoca, sık sık Maraşlı’dan şikayet ederdi

Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın, Mustafa İlhan Tuncay’ı kendilerine tanıştırdığını anlatan Bengi, “Maraşlı olmadığı zamanlarda hoca bize sık sık İbrahim Maraşlı ve Maraşlı’nın kardeşinden dert yanardı” şeklinde konuştu. 

Maraşlı’nın kendisine Türkiye’de uyuşturucudan yargılandığını ancak beraat ettiğini söylediğini aktaran Bengi, yine Maraşlı’nın “ben de az değilim, birini yedik” diyerek kendisine daha önce bir cinayet işlediğini, cinayeti işlediği arabayı yaktıklarını, mahkemede hiç konuşmadığını ve suçunun ıspatlanamadığını anlatarak “yırttık” dediğini söyledi.

İlhan: Polisin kurguladığı senaryoyu mahkemeye aktarıyorsunuz

Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın avukatı Yunsal İlhan, tanığın polisin isteği doğrultusunda kurgulanmış bir şahadet verdiğini iddia etti. Poliste ifadesini vermeden önce polisin bütün bilgileri ve iddialar tanığa aktararak yönlendirdiğini savunan Yunsal İlhan, ayrıca müvekkilinin daha önce adam öldürdüğünü itiraf ettiği yönündeki şahadetin doğru olmadığını ileri sürdü.

Sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri ise Ahmet Aybak ile İbrahim Maraşlı’nın, tanığın söylediği gibi berber dükkanında değil daha önceden de tanışmış olabileceğini iddia etti. Duruşmaya bugün kaldığı yerden devam edilecek.