Mardin'in Nusaybin ilçesinde YDG-H üyeleri MOBESE kameralarına ateş ederek ilçede olaylar çıkardı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ise bir grup terör örgütü üyesi Doğubayazıt-Iğdır, Doğubayazıt-Gürbulak Karayolu'nu trafiğe kapatarak 2 aracı yaktı.

YDG-H HEDEK BAHANESİYLE MARDİN'DE MOBESE'LERE KURŞUN YAĞDIRDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nusaybin ile Kamışlı arasında güvenlik ve kaçak geçişleri önlemek amacıyla sınırda kazılan hendekleri bahane eden PKK gençlik yapılanması YDG-H üyeleri MOBESE kameralarına ateş ederek ilçede olaylar çıkardı.

Nusaybin Midyat Caddesi üzerinde toplanan yüzü kapalı YDG-H üyeleri, güvenlik güvenlik ve kaçak geçişleri önlemek amacıyla sınıra yapılan hendekleri protesto bahanesiyle MOBESE kameralarına ateş ederek yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis grubun dağılması için yaptığı uyarılara karşılı grup polise havayı fişek ve Molotoflarla karşılık verdi. polis grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla grubu dağıttı.

OLAYLAR SIRASINDA ÇOCUĞUNUN KAYBOLDUĞUNU ZANNEDEN ANNE POLİS'TEN YARDIM İSTEDİ

Polisin olaylarda gaz kullandığı sırada astım hastası çocuğunun kaybolduğunu belirten bir kadın polisten yardım istedi. Kısa süre sonra kadının akrabaları tarafından çocuğu bulunca aile rahat bir nefes aldı.

BİR GRUP TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ AĞRI DOĞUBAYAZIT'TA ARAÇ YAKTI

Edinilen bilgiye göre grup, Doğubayazıt-Iğdır Karayolu'nun 25 kilometresinde yolu trafiğe kapatarak bir aracı ateşe verdiği iddia edildi. Yangın ihbarını alan Doğıbayazıt İtfaiyesi bölgeye araç sevk ederek yangına müdahale etti.

Öyle yandan başka bir grup ise Doğubayazıt Gürbulak Karayolu'nun 25'inci kilometresinde yolu trafiğe kapatarak bir aracı ateşe verdiği iddia edildi. Yangın ihbarını alan Doğıbayazıt İtfaiyesi bölgeye araç sevk edilerek yangına müdahale edildi.