Saat 13.00 sıralarında PKK'lılar Cevizli Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlemek istedi.  Askerin saldırı hazırlığını farketmesi ve ateş açması üzerine PKK'lılar aracı infilak ettirdi.  1 asker patlamada şehit oldu. 

Saldırının ardından örgüt mensupları karakola ateş açarken, askerler karşılık verdi.

Karakolda patlama sonucu çıkan yangını söndüren askerler bir yandan da PKK'lılarla çatışmayı sürdürdü. PKK'lıların kaçarken açtığı ilk ateşle yaralanan 6 asker yaralandı. 

Nizamiyenin önünde geçen bir sivil de hayatını kaybetti. Toplam 12 yaralı var. 

Yaralılar Mardin'deki hastanede tedaviye alındı.

Şemdinli'de 17 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK mensupları ile çıkan çatışmada, 17 PKK'lı öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapulan açıklamada çatışma sonrası bölgede yapılan aramada dört kalaşnikof piyade tüfeği, dolu 14 kalaşnikof şarjörü, 13 el bombası, iki RPG-7 mühimmatı, 23 dragunov keskin nişancı tüfeği mermisi ve çok sayıda, çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen 1 el yapımı patlayıcının imha edilmesi esnasında bölgede bulunan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada biri kadın 2 PKK'lı öldürüldü.

Kaynak: Al Jazeera, DHA