Devrim Demir

Girne’de 2016 yılında birçok market soygunun ardı ardına yaşanması üzerine pusu operasyonu sonucu yakalanan Rusya uyruklu Anton Pshenichnyy, Stanislu Pshenichnyy ve Nuyan Batuhan Yücel aleyhindeki, “Geceleyin ev açma”,  “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davaları karara bağlandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, yargılandıkları tüm davalardan suçlu bulup mahkûm ettiği Anton Pshenichnyy’i 18 ay, Stanislu Pshenichnyy’i 9 ay, Nuyan Batuhan Yücel’i ise 18 ay hapis cezası verdi.

Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Tutuklanınca itirafları peş peşe gelmişti

Anton Pshenichnyy, Stanislu Pshenichnyy ve Nuyan Batuhan Yücel aleyhindeki kararı Yargıç Seran Bensen okudu.

Bensen, hırsızlık olayının Ağustos-Ekim ayları arasında meydana geldiğini ve soruşturma maksatlı gözaltına alınan sanıkların işledikleri suçları itiraf ettiklerini anımsattı.

anton-pshenichnyy-stanislu-pshenichnyy-nuyan-batuhan-yucel.jpg

Market ambarı soyup kasaları çalmışlardı

Kararı okuyan Seran Bensen, Anton Pshenichnyy, Stanislu Pshenichnyy ve Nuyan Batuhan Yücel’in çeşitli markalarda sigara ve sarma kâğıdı, 400 TL değerinde kamera kayıt cihazı, para kasası içinde muhafaza edilen 50 TL metal para ile 10 TL kâğıt paranın yanı sıra Kanser Hastaları Derneği’nin plastik kutuyu kırarak 50 TL hasara uğrattıklarını belirtti.

Bensen, sanıkların benzer suçları birçok kez arka arkaya işlediklerine de dikkati çekerek ceza takdirinde değerlendirdiklerine dikkati çekti.

Toplam 45 ay hapislik çıktı

Yargıç Seran Bensen, ülkede giderek yaygınlaşan suçlar arasında yer alan hırsızlık suçlarının kamuda endişe yarattığını söyledi.

Bensen, Yargıtay Ceza Kararlarına dikkati çekerek, bu suçlar karşısında malını kaybedenlerin güvenlerini kaybettiğini söyledi.

Sanıkların, ders almayarak aynı suçları ardı ardına işlediklerini kararında yineleyen Bensen, Anton Pshenichnyy, Stanislu Pshenichnyy ve Nuyan Batuhan Yücel’i suçlu bulduklarını belirtti.

Oy birliği ile alınan kararda, Anton Pshenichnyy’i 18 ay, Stanislu Pshenichnyy’i 9 ay, Nuyan Batuhan Yücel’i ise 18 ay hapislik cezasına mahkûm edildi.