Gamze Pir Baykur

Mağusa’da “Debreli Market” ile “Carmine Cafe” isimli iş yerlerine girerek  para ve sigara sirkat eden zanlı Yusuf Ayter polis tarafından tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Yusuf Ayter, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

DİĞER SUÇUNU DA İTİRAF ETTİ

Meselenin tahkikat memuru Salih Fidan Ersan, zanlı Yusuf Ayter’in 6-7 Nisan tarihleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren “Debreli Market” isimli işyerinin ana giriş kapısının camını kırarak hasara uğrattığını ve market içerisine girerek 15 paket sigara sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Ersan, zanlıdan yapılan sorugulamasında 5-6 Nisan tarihleri arasında da “Carmine Cafe” isimli iş yerinin pencere camını kırarak içeri girdiği ve kasadan 40 TL parayı sirkat ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Ersan, zanlı Ayter’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı, zanlı Yusuf Ayter’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.