Marmaris, eşsiz doğası, harika koyları ve muhteşem kıyı şeridiyle Türkiye’nin en önemli tatil bölgeleri arasında yer alır. Mükemmelliğin simgesi halinde bulunan plajları, kristal görünüme sahip olan denizi, yüzmenin ve her türlü su sporlarının yapılabiliyor olmasıyla ideal bir alan olan Marmaris, çam ormanlarının eşsiz dokusuyla mavinin mükemmelliğinin bir araya geldiği ender bölgelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Marmaris ve bölgelerinde yer alan muhteşem güzel doğa, geçmişe ışık tutan eşsiz arkeolojik yapısı ve bölgenin diğer güzellikleri, cazip bir tatil anlayışının da ilk adımı olarak karşımıza çıkıyor. Marmaris hakkında detaylara ulaşmak için Buraya tıklayarak bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Marmaris bölgesinde eşsiz güzellikler yer alır. Bunlardan bir tanesi Dalyan’dır. Sadece doğal güzellikleri değil Kuanos gibi antik şehirleriyle de bölgenin önemli destinasyonları arasında yer alan Dalyan, aynı zamanda nesli tükenmekte olan Carretta kaplumbağalarının yaşadığı ender yerlerden birisidir. Bunun yanı sıra İztuzu gibi Mükemmel bir plajın yer aldığı bu bölge; bir tarafında denizi, bir tarafında ise tatlı suyu barındırmasıyla eşsiz bir alan hüviyetine kavuşmuş.  Bu bölgenin gezilecek biir diğer alanı ise Delikli Adadır. Üzerinde deniz fenerlerine rastlayacağınız bu ada, eşsiz bir güzellikte sizi bekliyor olacak. Dünyaca ünlü caretta kaplumbağaları bu bölgenin sembolü.  Bölgenin önemli güzelliklerinden birisi de Çamur kaplıcalarıdır. Turistlere eğlenceli anlar yaşatan bu bölge, sülfür kaplıcaları olarak da biliniyor. 12 adalar turu ise yine bu bölgede yapılıyor. Deniz ve ormanın birleştiği bölgelerden birisi olan 12 adalar, eşsiz bir güzelliğin sembolü haline dönüşmüş. Sultaniye kaplıcaları da yine bu bölgede görülebilecek alanların başında kendine yer buluyor.

Marmaris’in diğer önemli alanlarından birisi ise Ekincik’tir. Uzun süreli veya günü birlik yolculukların ilk durağı olan Ekincik, eşsiz koyda zaman geçirebilmek için mükemmel bir alanı size sunar. Gezilip görülecek alanlar listesini sizler için derledik:

Kumlubük Koyu

Marmaris’e 4 kilometre uzaklıkta yer alan Kumlubük, doğanın içinde mükemmel bir atmosfere sahip. Bugüne kadar temiz kalmayı başarabilen ender koylardan birisi konumunda ki Kumlubük, Kum plajı ve çeşitli su sporları aktiviteleri ile sizlere unutulmaz bir tatil sunmayı amaçlıyor. Jet-ski, banana ve ringa yaparak tatilinize biraz da eğlence katabilirsiniz. Marmaris'ten kalkan günübirlik tekneleri ile Kumlubük koyu'na gelebilir ve buranın güzelliğine daha yakından bakabilirsiniz.

İçmeler

İçmeler oldukça güzel bir bölge. Ege’nin incisi olarak gösterilen bu bölge, Yılın neredeyse 250 gününü güneşli havayla geçiriyor. Etrafında eşsiz güzellikte ki çam ağaçlarının bulunduğu bu bölge, aynı zaman da harika plajlara da sahip.

Ağa limanı

Ağa limanı, Marmaris ve Fethiye rotası arasında yer alır. Genellikte Marmaris’ten mavi yolculuk için kalkan tekneler ilk olarak Ağa limanına uğrak. Ağa limanı, eşsiz bir güzelliğe sahip. Koyun derin ve serin bir suya sahip olması, yürüyüş için elverişli patikaları bulunması mükemmel bir deneyim için ideal olarak yorumlanıyor.

Cennet adası

Ada olarak tabir edilmesine rağmen aslında bir yarım ada olan Cennet Adası, ormanlarla kaplıdır. Marmaris koyunun girişinde bulunan bu bölge, günü birlik veya uzun süreli mavi yolculukların sıklıkla tercih ettiği bölgelerin başında gelir. Güzel bir doğa yürüyüşü eşsiz bir fırsat sunan Cennet Adası, yat ve gulet atölyelerinin de bulunduğu bölgelerdendir. Son derece güzel bir koy olan Cennet Adası, yüzebilmek için ideal noktaların başında kendine yer bulur.

Bozuk Kale

Marmaris’e bağlı bir belde olan Bozuk Kale, görülmesi gereken güzellikleri bünyesinde barındırır. Bozukkale limanı, korunaklı yapısıyla mavi yolculukların durakları arasında yer alır. Bölge mitolojik olarak da eşsiz bir tarihe sahiptir. Liman, Bizanslılar zamanında donanma üssü ve silah deposu olarak kullanılmıştır.  Bölgede ki kale, doğal bir güzelliğe sahiptir. Bu sebeple gezip görülmesi son derece ideal bölgelerden birisi olmuştur.

Dirsek Bükü

Dirsek Bükü, eşsiz güzelliğe sahip koylardan birisidir. Mavi yolculuğun da ilk durakları arasında yer alan bu koy, karadan ulaşımı bulunmaması sebebiyle güzelliğini bugüne kadar korumayı bilmiştir. Sessiz ve sakin bir tatil anlayışı için tercih edeceğiniz mavi yolculuklarda, en güzel bölgelerden birisi olarak karşınıza çıkacaktır.

Marmaris, yalnızca kendi içerisinde değil bölgesel güzellikleriyle de bir çok olanağı size sunar. Mükemmel bir tatil için tercih edeceğiniz Marmaris, eşsiz güzelliklerini sonuna kadar size sunacaktır.