Kültür Dairesi’nin her yıl düzenlediği Masal Günleri etkinliğinin sekizincisi Cumartesi günü 10.30’da Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde yer alacak.

Minik Eller Seramik Çalışması ile aynı gün gerçekleştirilecek Masal Günleri etkinliği bu yıl, Atatürk Kültür Merkezi’nin tadilata alınacak olması nedeniyle sadece bir kez yapılıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada etkinliğin, çocukları kitapla buluşturarak, çocukların yaşamında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı ve farklı sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçladığı belirtildi.

Sahne sanatları uzmanı Suzan Polat’ın aktif masal anlatımının yer alacağı Masal Günleri etkinliğinin ardından 11.30-12.30 saatleri arasında ise Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale yönetiminde Minik Eller Seramik Çalışması yapılacak.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen Masal Günleri ile Minik Eller Seramik Çalışması etkinliklerine, okul öncesi, anaokul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katılıyor.

1458740159.jpg

1458740241.jpg

1458740251.jpg