MASİB’den yapılan açıklamaya göre, birlik genel kurulu önceki gün Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı.

Divan başkanlığını Hasan Uluçay’ın yaptığı genel kurula, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali ile MASİB üyeleri katıldı.

Yeni yönetim kurulunun belirlendiği genel kurul toplantısı sonrası Akın Motors Direktörü İbrahim Akın birlik başkanı seçildi. Akın görevi bir önceki başkan Fırat Serhat’tan devraldı.

Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle oluştu:

“Serkan Hastürer (Başkan Yardımcısı), Hasan Tosunoğlu (Sekreter/Sayman), Salih Süleymanlar, Mehmet Debreli, Özner Ağıt, Mustafa Karaoğlan, Mustafa Üstüner, Enver Soycan, Mehmet Küçük, Talat Özçelebi, Metin Soykan (Yedek), Sertaç Özçelik (Yedek),

Denetleme Kurulu: İsmet Yalınç (Başkan), Ahmet Tütengil, Erkin Omurtak, Hakkı Gürcan (Yedek)

Disiplin Kurulu: Oktay Özbeycan (Başkan), Erkan Akın, Celal Sarıkaya, Göksel Macila (Yedek)”

Yeni Başkan Akın, görevi devraldıktan sonra yaptığı konuşmada, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda ve üyeleri her kesimde temsil etmek, sorunlara çözüm üretmek, sektör bilgilerini doğru ve güvenilir şekilde değerlendirip, kamuoyu oluşturmak için çalışacaklarını söyledi.

Akın gündemlerinde “kayıt dışı araç ithal ve satışlarını önlemek, sektörle ilgili mevzuat oluşumuna doğrudan katkıda bulunmak, toplumsal sorunlara duyarlı daha güçlü ve daha etkin bir birlik için tüm üyelerin birikim ve tecrübelerinden yararlanmak” da bulunduğunu vurguladı.