Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında Maltepe Sahilinde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen "Ata'ya Saygı Dalışı'nda, İngiliz ressam Ned Pamphilon'un Atatürk'ün mavi gözlerini ön plana çıkarılarak çizdiği resim denizde açıldı.

Maltepe Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve aralarında çeşitli meslek gruplarından oluşan dalgıçların işbirliğiyle oluşturulan Derinler Saygı Dalışı Topluluğu, Atatürk'ü ölümünün 77'nci yılında "Ata'ya Saygı Dalışı" etkinliği gerçekleştirdi. Dalış öncesinde Maltepe Küçükyalı Sahili'nden Kadıköy'e kadar uzanan binlerce metrelik Ata'ya Saygı Zinciri" oluşturuldu.

SAHİL HATTI AL BAYRAKLA RENKLENDİ

Sabah saat 08.00'den itibaren sahile gelen binlerce vatandaş, el ele vererek binlerce metrelik zincir oluşturdu. Üzerinde Atatürk portresi bulunan tişörtleri giyen vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

"ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ"

Binlerce vatandaşla birlikte "Ata'ya Saygı Zinciri" etkinliğine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe ve Kadıköy sınırındayız. Hem Kadıköy'den bu tarafa gelen vatandaşlarımız hem Maltepeli hemşehrilerimizin el ele oluşturduğu bir zincir. Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yeniden yad ediyoruz ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu ülkeye bıraktığı devrimlere sahip çıkma kararlılığımızı bir kere daha yineliyoruz. Bugün Ata'ya Saygı Dalışı var. Onun mavi gözlerinden esinlenerek arkadaşlarımız denize dalacaklar. Bugün ki katılımı çok yüksek buluyorum. Sahil boydan boya el ele verilerek donatıldı" ifadelerini kullandı.

BAZI VATANDAŞLAR GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Saatler saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat adeta durdu. Bu esnada bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Atatürk'ü anmaya gelen bazı vatandaşlar sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte göz yaşlarına boğuldu.

DALGIÇLAR, ATATÜRK'ÜN RESMEDİLDİĞİ TABLOYU DENİZDE AÇTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dalgıç ekibi Maltepe Küçükyalı sahilinde, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün mavi gözleri ön plana çıkarılarak çizilen resim, denizin içinden çıkardı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve binlerce vatandaş da bu görsel etkinliği heyecanla izledi. Anı ölümsüzleştirmek isteyen çok sayıda Maltepeli vatandaş da cep telefonlarına sarıldı.

Mavi gözler denizde açıldı

Mavi gözler denizde açıldı