Suna ERDEN 

Güzelyurt’ta “Bling” isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklanan Erdal Küpeli hakkındaki polis soruşturması devam ederken, silahlı saldırıda güvenlik görevlileri Ahmet Karabulut ve Eray Tolga Keçeli’yi vuran İsmail Mavideniz ise henüz bulunamadı. Hakkındaki polis soruşturması devam eden zanlı Küpeli dün ek süre talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. 

ARAÇTAN ATEŞ AÇTILAR 

Erdal Küpeli için ek tutuklama talep edilen duruşmada zanlı Erdal Küpeli’nin, 18 Eylül tarihinde Bling isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı ile ilgili gözaltına alındığı belirtildi. Polis, gece kulübüne alınmayan İsmail Mavideniz’in silahlı saldırı gerçekleştirdiğini ifade ederek, zanlıların olayın meydana geldiği 21.00- 22.00 saatleri arasında HA 555 plakalı araç ile gece kulübünün oto parkında, kulübün güvenlik görevlisi olan Ahmet Karabulut ve Mahsun Yıldırım’a ateş etmeye başladıklarını söyledi. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Polis, silahlı saldırıda Ahmet Karabulut’un sol bacağından vurulduğunu, Mahsun Yıldırım’ın isabet eden kurşunun pantolonunu delerek geçtiğini söyledi. Polis, olayda seken kurşunlardan dolayı Erdal Keçeli’nin de yaralandığını belirtti. Meydana gelen silahlı saldırı sonrasında Ahmet Karabulut ve Eray Tolga Keçeli’nin Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyleyen polis, Keçeli’nin aynı gün taburcu olduğunu açıkladı. Ahmet Karabulut’un ise halen daha ortopedi bölümünde tedavi altında olduğunu kaydeden polis, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, gece kulübünün oto parkında yaptığı incelemede 8 adet boş kovan ve 6 adet çekirdek parçası tespit ettiğini kaydeden polis, kamera kayıtlarının da incelendiğini, yapılan inceleme sonucu zanlının da olayda rolünün olduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, zanlının kullandığı araç içerisinde de bir adet boş kovan bulduklarını açıkladı. 

KÜPELİ TUTUKLU, MAVİDENİZ KAÇTI 

Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini, saldırganlardan İsmail Mavizdeniz’in henüz bulunamadığını kaydeden polis, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresini altı gün daha uzattı. 

Öte yandan olayda iki kişiyi kurşunlayarak yaralayan İsmail Mavideniz’in ise Rum tarafına kaçtığı öne sürüldü.