Maviş, KTÖS ile KTOEÖS üyelerinin dün akşam televizyon programına katılmak üzere BRTK’ya gelen Cumhurbaşkanı adaylarını kapıda pankartlarla karşıladıklarını ancak adaylardan herhangi birini “yuhalamadıklarını” belirtti.

Olayla ilgili bir açıklama yapan ve eylemde yaşananlara değinen KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, sosyal medya üzerinden eylemle ilgili yaratılan spekülasyonun gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Burak Maviş, “Haklı eylemimizde, sosyal medyadaki ‘Sayın Özersay sempatizanları’ tarafından iddia edildiği gibi 'yuhalama' spekülasyonu gerçekleşmemiş, adayların yasa hakkındaki düşünceleri bir kez daha dinlenmiştir” dedi.

Maviş, “Bu spekülasyonu yaratanlar erken zamanda hatalarının farkına vararak, gerekli düzeltmeyi yapmış olmalarına rağmen yalan propagandayla sendikalarımızın karalanması affedilmez bir hatadır” şeklinde devam etti.

“ADAYLARIN YASA HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ BİR KEZ DAHA DİNLEDİK”

Burak Maviş, Cumhurbaşkanı adaylarından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Mustafa Ulaş hariç diğer adaylar arabalarından inerek pankartlarla bekleyen KTÖS ile KTOEÖS üyelerinin yanına geldiğini kaydetti. Maviş, “Diğer adaylar basının ve bizlerin önünde yasaya karşı olduklarını deklare etti” dedi.

Sendika olarak seçimle bir dertleri olmadığını, seçime ve partilere endeksli siyaset gütmediklerini ve gütmeyeceklerini vurgulayan Maviş şunları ekledi:

“Seçim bitecek, ‘Göç Yasası’ mücadelesi devam edecek. Tüm ada