Evrim Kamalı

Lefkoşa'da önceki gece meydana gelen kazada yaralanan Kamerun uyruklu 26 yaşındaki kadın dün sabahın ilk saatlerinde hayatını kaybetti.

Ortaköy bölgesinde önceki gece saat 21.20 sıralarında meydana gelen kazada, FJ 560 plakalı aracıyla seyir halinde bulunan 31 yaşındaki Taşkın Kahrama , yaya olarak yolu karşıya geçmeye çalışan Kamerun uyruklu 26 yaşındaki Fabiola Grace Mawe'ye çarpmıştı.

Çarpma sonucu ağır yaralanan Mawe, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde saat 01.15'te hayatını kaybetti.

Araç sürücüsü Taşkın Kahraman ise dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Trafik Şubesi tarafından yürütülen zanlının kaza esnasında çok hızlı olduğu belirtildi. Polis, önceki akşam saat 21.20 sıralarında yönetimindeki FJ 560 plakalı araçla Dr.Fazıl Küçük Bulvarı’na doğru süratli bir şekilde seyreden zanlının o esnada yolu yaya olarak karşıya geçmeye çalışan Fabıola Grace Mawe’ye çarptığını söyledi. Polis, zanlının çarpmanın ardından 100 metre sonra boş arazi içerisinde durduğunu ifade etti.

Ağır yaralanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılan Mawe’nin saat 01.15 sıralarında yaşamını yitirdiğini kaydeden polis, dün itibari ile otopsi yapıldığını Mawe’nin ölüm nedeninin çoklu kırık, beyin kanaması ve iç kanama sonucu öldüğünü tespit ettiklerini söyledi.

Kazanın ardından zanlının tutuklandığını ve soruşturma başlattıklarını belirten polis, kaza mahallinde birçok apartman olduğunu, orada yaşayan kişileri tespit ederek ifade alacaklarını, olay yerinden alınacak kamera görüntülerini inceleyeceklerini açıkladı. Polis, yürütülecek soruşturma aşamasında zanlının 3 gün tutuklu kalmasını ve ehliyetine geçici süre ile el konulmasını talep etti.

Zanlının avukatı tutukluluk süresi talebine itiraz etmezken ehliyetine el konulması talebinin Pazartesi günü yapılacak duruşmaya ertelenmesini talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına, ehliyetinin geçici olarak el konulması talebinin ise Pazartesi günü görüşülüp karar varılmasına emir verdi.