Kıbrıs Barış Harekatı'nda aktif olarak görev yapan Türk Deniz Kuvvetlerine ait "TCG Silifke" gemisi, merkez Toroslar ilçesindeki "Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi"nde sergilenecek.

1956 yılında hizmete giren ve 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda aktif rol alan 8 metre eninde, 48 metre uzunluğunda, 14 metre yüksekliğinde ve 230 ton ağırlığındaki "TCG Silifke" adlı mayın arama tarama gemisi, kullanım ömrünü doldurduktan sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Toroslar Belediyesine hibe edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen teslim töreninde yaptığı konuşmada, Torosların fiziki anlamda güzelleştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'nde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan bir çok askeri envanteri sergilediklerini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Parka rahmetli Rauf Denktaş'ın heykeli ile Cengiz Topel'in heykelini yaptık ve bir uçağını getirdik. Rahmetli Doktor Fazıl Küçük'ün bir heykelini de yapacağız. Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan emtiaları sergilemek suretiyle Kıbrıs'ta yaşayan bütün kardeşlerimizin bir anısı olması amacıyla bu parkı yaptık. Bu parka Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığımız çok önemli katkı sağladı ve destek verdiler. Çok güzel bir eseri açık hava müzesinde sergileyeceğiz. Bu mayın gemisinin de orada konuşlanacak olması bizi mutlu edecek."

Konuşmaların ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Belediye Başkanı Tuna'ya devir teslim sertifikasını verdi.

Törenin ardından "TCG Silifke" gemisi botların yardımıyla komutanlık açıklarından Mersin Limanı'na çekildi.

Geminin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi'ne götürüleceği bildirildi.