Ceren ERCİH 

 Nihan Yücel’in sunduğu Haftanın Analizi programının konuğu olan Üstel, seçim çalışmalar  nedeni ile milletvekillerinin meclisteki görevlerini aksattığına dikkat çekti ve bu durumu eleştirdi. Üstel, meclisin miladını doldurduğunu ve bir erken seçime gidilmesi gerektiğini savundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Üstel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleyeceklerini ifade etti. 

“MECLİSTEKİ GÖREVİNİ YAPMAN LAZIM” 

Milletvekillerini, meclisteki görevlerini aksattığını dile getiren Üstel, cumhurbaşkanlığı için yapılan seçim çalışmalarının bir mazeret olmayacağını dile getirdi ve şunları kaydetti; “Cumhurbaşkanlığı seçimi bir sebep olmamalı. Sen görevini yapacaksın, öğleden sonra çıkıp seçim çalışmaları da yapabilirsin. Ama meclisteki görevini yapman lazım. Çünkü bu halk bizi onun için seçti oraya gönderdi.” 

“MECLİS MİADINI DA DOLDURDU” 

Erken bir genel seçime gidilmesi gerektiğini savunan Üstel, meclisin miladını doldurduğunu söyledi. Ünal; “Bana göre meclis miadını da doldurdu, kredisini de tüketti. Bunu ancak cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra bir erken seçim ile yeni bir can ve yeni bir ivme kazandırılması lazım” dedi. 

“HÜKÜMETİN İLGİ VE ALAKASI NE KADAR?” 

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın KKTC’yi temsilen yurt dışında bir fuarda olmasına rağmen hükümet icraatlarının anlatılacağı basın toplantısında konuşma yapacağının bildirilmesinin akıllarda bir soru işareti bırakmasını da yorumlayan Üstel, hükümet ortaklarının birbiri ile ne kadar istişare içerisinde olup olmadığını şu sözlerle sorguladı; “Hükümetin büyük ortağı, küçük ortağın nerde olduğunu bilmiyor muydu da böyle davetler yaptı? Bakın işte ne hükümetin ilgi ve alakası ne kadardır. Ne kadar istişare içerisinde çalıştıklarını görüyoruz. hükümet bu yüzden kredisini doldurdu.” 

“CUMHURBAŞKANIMIZA TAM DESTEK VERİYORUZ” 

‘Cumhurbaşkanımıza tam destek veriyoruz. Bunu da hiç çekinmeden söylüyoruz’ diyen Üstel sözlerini şöyle tamamladı; “Bizim partimiz UBP’dir ve biz var gücümüzle Sayın Dr. Derviş Eroğlu’nun bu seçimi birinci turda geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.”