Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş)’ten bir heyeti kabul etti.

Kabulde Konuşan Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, kadınların eşitliğine her zaman duyarlılık gösterdiklerini, kadınların iş ve emek hayatında her zaman önemli bir yer tuttuğunun bilinci içerisinde olduklarını kaydetti.

Kadının iş ve aile hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Dilek, kadının hayatın her alanında zorluklar içerisinde mücadele verdiğini ifade etti ve kadınlara gözlerin nuru başların tacı gibi bakılması gerektiğini söyledi.

Dilek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, 8 Mart’ın bir eşitlik ve özgürlük mücadelesinin yıldönümü olduğunu söyledi. İçinde bulunulan yüzyıla bakıldığında kadınların çok roller üstlendiklerinin görüldüğünü belirten Siber,  devam eden savaşlar göçler ve göçmenliğin kadınları çok etkilediğini ifade etti.

İş yaşamında üstlendiği aktif rolün yanında kadınların anne ve eş de olduğunu kaydeden Siber, kadınların yaşanan olumsuzluklardan çok fazla etkilendiğini, yaşanan yüzyılın utancı olan kadına yönelik şiddetin ise hala devam ettiğini ve bunların üstesinden gelinmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun sadece yasalarla olamayacağını dile getiren Siber, toplumun bilinçlendirilmesi, eğitim çalışmaları ve bu alanda çalışmalar yapan örgütlerle iş birliğiyle dünyanın şiddetten arındırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bu konuda yaptıklarını da sıralayan Siber, Cinsiyet Eşitliği Dairesi’yle ilgili yasayı geçirdiklerini belirtti ve bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.

Siyasi Partiler Yasası ile de hem yerel hem de genel seçimlerde yüzde 30 kadın kotası getirdiklerini de belirten Siber, siyasette kadının çok az yer aldığını ve bunun kadının siyasette yerinin olması için bir adım olduğunu ifade etti.

Veraset yasasında kadınlara negatif etki yapan maddeler bulunduğunu da kaydeden Siber, bu yasanın da değiştirilmek için komitenin gündeminde olduğunu dile getirdi.

Siber yaşam kalitesinin yükselmesinin kadının eşitliği, özgürlüğü ve kadının güvenliğiyle bütünleştiğini de belirtti ve bu konuda çalışacaklarını ifade etti.

Güvenliğin de çok önemli olduğunu söyleyen Siber, dün 2,5 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının yüreklerini dağladığını, yol güvenliğinin önemli adımlar atılarak sağlanması gerektiğini kaydetti. Siber çocuğun ailesine baş sağlığı da diledi.