Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, "Ayrılıkları öne çıkarmayacağız. Ortak noktalarımızı öne çıkaracağız ve bu ülkeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan birlik ve beraberlik için çalışacağız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta şehit ve gazi aileleriyle iftar programında buluştu.

TBMM Başkanı Yılmaz, meclis başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini memleketi Sivas'a gerçekleştirdi. Karayolu ile Ankara'dan Sivas'a gelen Yılmaz'ı, kent girişinde bulunan bölge trafik önünde Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer il protokolü üyeleri ve yaklaşık 150 kişi karşıladı.

TBMM Başkanı Yılmaz daha sonra kentteki bir düğün salonuna geçerek Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, "Bu yemeği düzenleyen ve güzel bir geleneği devam ettiren valimize, ekibine ve katılan tüm hemşerilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu iftar etkinliği, şehitlerimizi hayırla anmak, gazilerimize teşekkür etmek geçmişime karşı vefa, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için verilmiş bir fırsattır. Bugün bu ülkede başı dik alnı açık yaşıyorsak bunu hayatları pahasına bu ülke için canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onların hepsinde razı olsun" dedi.

"Halkları millet yapan en önemli unsurlardan birisi ortak bir tarih geçmişi ama bir diğeri ise birlikte yaşama iradesidir" diyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu birlikte yaşama iradesi olduğu sürece bir ve beraber olduğumuz sürece biz şehitlerimize karşı olan vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü şehitlerimiz bu ülke güçlü olursa, bu ülke için şehit olmama değdi diyebilir. Aksi halde bu ülkeyi zayıflatacak her şey şehitlerimizi ve gazilerimizi incitir. Dolayısıyla bir olacağız, beraber olacağız. Ayrılıkları öne çıkarmayacağız. Ortak noktalarımızı öne çıkaracağız ve bu ülkeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan birlik ve beraberlik için çalışacağız".

"ALLAH BU ÜLKEYİ MÜSLÜMANSIZ, VATANSIZ, SEVGİSİZ BIRAKMASIN"

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Yılmaz, "Ramazan rahmet ayı, "başı rahmet ortası mağfiret, sonu kurtuluş" derler ve bu aynı zamanda Kuran ayıdır. Kadir Gecesi'nde indirildiğine inandığımız Kuran indirilmiştir. Kadir Gecesi ile bize bu ay 11 ayın sultanı oldu. İnşallah yüz akıyla birlikte nice bayramlara ulaşırız. Ramazan bereket ayı dedik. Bu ayda zamanımız bereketlenir, nimet bereketlenir ve birbirimizle olan muhabbetimiz, sevgimiz bereketlenir. İnşallah bu geleneği devam ettirmek lazım ve bu ayda dualar kabul olur. Duaların en yüceye yükseldiği aydır ve Arif Nihat Asya'nın duasında yaptığı gibi bizimde duamız odur ki Cenab-ı Allah bu ülkelerin camilerinde ezan, minarelerinde mahya, yıllarını Ramazan'sız bırakmasın. Bu ülkeyi, bizleri sevgisiz, vatansız ve bu ülkeyi, Müslümansız bırakmasın" ifadelerini kullandı.