TAK muhabirinin Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Asım Özer’den aldığı bilgiye göre, ihaleye 1.,2.,3. ve 4. sınıf müteahhitler 25 Kasım’a kadar teklif sunabilecek. Teknik bilgi ve şartname ise Planlama ve İnşaat Dairesi’nden 11 Kasım’a kadar alınabilecek.

Tadilat projesiyle engelli bireylerin Meclis’in her yerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla giriş kapıları düzenlenecek, rampalar, asansör ve engelli tuvaletleri yapılacak

Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis’in bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada, 2 yıl önce başlatılan “Meclis Engel Değildir” projesiyle ilgili süreci ve bürokraside karşılaşılan sorunları anlattı.

Siber, “Engelsiz Meclis” yaratma çabalarının takıldığı engelleri sıraladığı konuşmasında “Neye üzülelim? Geç kalan projeye mi? Yitirilen zamana mı? Artan maliyete mi? Bürokrasiye mi?  İçinde bulunduğumuz üretimi gözetmeyen, motivasyon yaratmayan hantal yapıya mı? Belki devlet üst yönetiminde görev almış bir kişi olarak bunları söylemek zor geliyor ama bugün geldiğimiz nokta maalesef bu, gerçeğimiz bu…” ifadelerini kullandı.