Cumhuriyet Meclisi binası, engelli bireylerin erişimi için düzenleniyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nca yürütülen sosyal sorumluluk projelerinden  “Meclis Engel Değil” projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini açıklayan Meclis Başkanlığı,  Genel Kurul Salonu, toplantı ve komite odaları, restoran ve lavaboların engelli bireylere göre düzenlendiğini kaydetti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin bu projeyle engelli siyasilerin ve personelin çalışma yapmasına uygun hale getirileceği belirtildi.

SİBER: “ÇAĞDAŞ ÜLKE OLMANIN GÖSTERGESİ…”

Meclis Başkanı Sibel Siber, bu projenin hayat bulmasının çok önemli olduğunu, çağdaş bir ülke olma yolunda ilerlemenin en önemli göstergelerinden birinin de engelli haklarına duyulan saygı olduğunu söyledi. 

Siber yaptığı açıklamada,  yasa yapma görevi olan Meclis’in engelli haklarına saygılı bir binası olmasının ayrı bir önem taşıdığını, o nedenle bu konuda çok hassas davrandıklarını belirtti. 

Meclis’i şimdiki durumda ziyaret edemeyen,  geçmişte Meclis’te görev yapmış siyasiler bulunduğunu belirten Meclis Başkanı Siber, projenin tamamlanmasıyla engelli bireyleri Meclis’te ağırlayabileceklerini ve bundan mutluluk duyacaklarını vurguladı.

Siber, ülkedeki tüm kamusal alanlarda bu düzenlemelerin yapılmasının önemine de işaret etti.

1456585008.jpg