ÖZDEMİR BEROVA

DP-UG Milletvekili Özdemir Berova Meclis Bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada, Meclis’in fiziki eksikliklerine dikkat çekerek, yerinden konuşan milletvekillerinin seslerinin mikrofon olmadığı için duyulamadığını kaydetti.

Berova yeterince hukukçu ve raportör olmaması nedeniyle Meclis’in verimli çalışamadığını söyledi.
Berova yasa üretim merkezi olan Meclis’te milletvekillerinin sağlıklı çalışma yapacağı  ortamın mevcut olmadığını ifade etti ve etkin çalışan bir Meclis dileğinde bulundu.

GÜNDÜZ

DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz de, Meclis’in vekillerin aynası ve devletin kalbi olduğunu belirterek, her milletvekilinin doğru ve yanlışların milletvekillerinin tümüne mal edildiğine dikkat çekti.

Gündüz, komitelerde personel eksikliğinin gündeme geldiğini, yasaların gecikmesiyle ilgili eleştirilerin bulunduğunu,  komitelerdeki kadroların yetersiz olmasının yasaların geç çıkmasında etken olduğunu söyledi.

Gündüz, bütçede rakamlarına bakıldığında eksikliklerin giderilmesinin mümkün görülmediğini ifade etti.

Gündüz, Meclis’teki güvenlik sisteminin yetersiz olduğunu, Meclis binasının yenilenmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Gündüz, Meclis’e dünyanın her yerinden misafirler geldiğini dile getirerek, misafir salonu ile genel kurul salonunun içiçe bulunduğunu söyledi.

Gündüz, Meclis Bütçesi’nin yapılması gerekenleri yerine getirmekte yetersiz  olacağını kaydetti.
Gündüz parti olarak Meclis bütçesine olumsuz oy vereceklerini açıkladı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de Meclis’in bina olarak eski ve yıpranmış olduğunu, eldeki imkanlarla tamir edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Siber, Meclis engelsiz çalışmalarının tamamlandığını, ihalenin açıldığını, eleman ihtiyacı konusunda da münhal ilanı yapıldığını kaydetti.

Siber, Cumhurbaşkanı’nı Meclis’i bilgilendirmesi için davet edeceklerini, kapalı oturumlarda tutanaklara ilişkin soruların sorulup yanıtlarının alınacağını dile getirdi.

Meclis iç güvenliği konusunda eğitim vereceklerini söyleyen Siber, Meclis Web sayfası hakkında bilgi verdi.

Siber Meclis Başkanlığı’nın yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi verdi, tasarruf tedbirlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Meclis’in halkın iradesinin yansıması olduğunu belirten Siber, Meclis’in başarısının halkın başarısı olacağını kaydetti.

Siber, komitelerdeki vekillerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını,  yapılan haksız eleştirilerin kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Bütçeyle ilgili bugünkü görüşmelerini saat 22.00 sıralarında tamamlayan Meclis Genel Kurulu, bütçe görüşmlerine yarın devam edecek.