Cumhuriyet Meclis’inden yapılan yazılı açıklamaya göre, “12'nci Taraflar Konferansı” Üst düzey toplantı açılışına katılan Cumhuriyet Meclisi Heyeti, 20-22 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen 11'nci Parlamenterler Yuvarlak Masa toplantısı çalışmalarına da katıldı.

Açıklamada, ülkelerin gerekli reformları hayata geçirme ve yoksullukla mücadele programlarını oluşturma ve takip etmelerinde toplumun temsilcileri olarak seçilen parlamento ve parlamenterlerin istişarelerde bulunup, yasa yaparak ve hükümet faaliyetlerini denetleyerek BMÇMS'nin uygulanmasının önemli katkı sağlayacağı düşüncesiyle icra edilen toplantılar sonrasında üzerinde konsensüs sağlanan bildiriler yayınlandığı kaydedildi.

Cumhuriyet Meclisi’ni CTP Milletvekili Doğuş Derya, UBP Milletvekili Dr. Erdal Özcenk, DP-UG Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli temsil etti.

Etkileşimli diyalog toplantılarında Arazi Bozulumunun Dengelenmesi’ni eyleme dönüştürme, yönetim politikasını ulusal gündemlere yöneltmek ve kuraklığın etkilerini hafifletmek, sürdürülebilir arazi yönetimi aracılığı ile iyileşme konularında görüşler sunularak kararlar alındı.