Meclis’ten verilen bilgiye göre, komite bugün CTP-BG Milletvekili  Birikim Özgür başkanlığında toplandı ve tasarıyı görüşüp, onayladı.

Komite çalışması, Özgür’ün yanı sıra,  UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ ve CTP-BG Girne Milletvekili Ömer S. Kalyoncu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Tasarı, “Ülke ekonomisinin gerekli kıldığı para ve kredi politikaları çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Banka Kartları ve Kredi Kartlarının çıkarılması, kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar, üye işyeri ile yapılacak olan anlaşmaların şekil ve usul esaslarının, mevcut verilmiş olan banka kartları ve kredi kartlarına yeni getirilmiş olan kuralların ne şekilde uygulanacağının, kredi kartlarının gecikme faiz oranları ve akdi faiz oranlarının Merkez Bankası tarafından ne şekilde belirleneceğinin düzenlenmesi” amacını taşıyor.