Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, trafikle ilgili üç yasa tasarısına onay verdi.

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Lefkoşa Milletvekili Ahmet Gülle başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığından verilen bilgiye göre, Komite, ilk olarak gündeminde bulunan, komite Başkan Vekili seçimini gerçekleştirdi. Seçim sonucunda Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG)Milletvekili Serdar Denktaş oybirliği ile Komite Başkan Vekili oldu.

Toplantıda Komite, Gelir ve Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ve Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oybirliği ile onayladı.

Açıklamaya göre, tasarı, Trafik Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı paralelinde, trafikle ilgili kadroların Trafik Dairesi bünyesinde yer almasına olanak sağlama amacıyla hazırlandı.

Toplantıda “Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı”nın da onaylandığı ifade edilen açıklamada, bu tasarının, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı altındaki trafik ile ilgili tüm birimlerin, tek bir çatı altında toplanarak var olan yetki karmaşasına son verilmesi amacıyla hazırlandığı kaydedildi.

Komite Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nı da görüştü, tasarı bir sonraki toplantıda görüşülmeye devam edecek.

Toplantıya, CTP Milletvekili Komite Başkanı Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Komite Başkan Vekili Serdar Denktaş, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Ahmet Kaşif, UBP milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu ve Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz’de katıldı.