KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite bugün CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan başkanlığında toplandı.  Komite, toplantıda “Tarımsal Karantina Yasa Tasarısı”nı madde madde görüşmeyi sürdürdü.

Komite Başkanı Armağan Candan, “Bitki Sağlığı” mevzuatının İngiliz Koloni Dönemi’nden kaldığını ve hazırlanmakta olan Yasa Tasarısı ile çağdaş Avrupa ve dünya standartlarının yakalanabileceğini belirtti.

Candan, Tarımsal Karantina Yasa Tasarısı’nın “ülkede bitki sağlığı mevzuatının güncel olmaması, bu nedenle bitki sağlığı alanındaki yetersiz uygulamaların giderilmesi, ülke içerisinde bitki sağlığı alanındaki denetimlerin ve ayrıca KKTC’ye  diğer ülkelerden gelen bitkiler, bitkisel ürünler ve diğer maddeler ile zararlı organizmaların kontrollerinin AB standartlarında yapılması amacıyla” hazırlanmış olduğunu belirtti.

Komite toplantısına, CTP-BG Milletvekili Komite Başkanı Armağan Candan, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, UBP Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, CTP-BG Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ve CTP-BG Milletvekili Dr. Salih İzbul, Tarım Dairesi, Ticaret Dairesi, Gümrük Dairesi, Orman Dairesi, Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi ve Çevre Koruma Dairesi’nden yetkililer katıldı