Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, önümüzdeki haftadan itibaren olağan toplantılarını pazartesi ve salı günleri yapma kararı aldı.

Halen pazartesi ve perşembe günleri toplanan Meclis Genel Kurulu bugünkü toplantısında ilk olarak Danışma Kurulu’nun Genel Kurul’un toplantı gün ve saatlerini belirleyen kararını kabul etti.

Buna göre, Meclis Genel Kurulu 17 Ekim’den itibaren resmi tatiller dışında, pazartesi ve salı günleri saat 10.00’da toplanarak, görüşülecek konular tamamlana kadar devam edecek.

Meclis, pazartesi günleri yasama; salı günleri ise denetim işlevi yapacak. 
Meclis Genel Kurulu’nda bu kararın ardından, AKPA heyeti yedek üyeliği onaylandı. AKPA’nın boş olan yedek üyeliğine UBP Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk’in görevlendirilmesine karar verildi.

Genel Kurul’da daha sonra bazı tasarıların komitelerde ve Genel Kurul’da görüşülmeleri konusunda ivedilik kararları alındı.

AZERBAYCAN ZİYARETİ RAPORU

Cumhuriyet Meclisi’nin yaz döneminde yaptığı Azerbaycan ziyaretiyle ilgili rapor, milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Bizi davet edenin kim olduğu önemli, özel bir şirket mi davet etti bizi?” diyerek, konuya açıklık getirilmesini istedi.

Ancak yurt dışında bulunan Cumhurbaşkanı’na vekalet ettiği için Meclis Başkanı Sibel Siber’in ve Başkan Yardımcısı Hüseyiin Avkıran Alanlı’nın Genel Kurul’un bu oturumunda bulunmaması nedeniyle ziyarete ilişkin kararın görüşülmesi bir sonraki oturuma bırakıldı.