Genel Kurul’da yasa tasarısı raporunu Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı UBP Milletvekili İzlem Gürçağ okudu.

DPUG Milletvekili Özdemir Berova, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ve CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay tasarı üzerine söz alarak, düzenleme hakkında konuştu.

Berova, ülkede bu konuda yaşanan sıkıntılara işaret ederken, Angolemli, tasarıya olumlu oy kullanacaklarını söyledi.

Uluçay da, yasa tasarısının siyasetçilerin de zaman zaman rahatsız olduğu sorunları giderecek bir düzenleme olduğunu kaydetti.

AKANSOY: “GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRECEK BİR DÜZENLEME”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da, bu yasaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, yabancıların seçme seçilme hakkı hariç günlük yaşamlarını iyileştirecek bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Akansoy, yasal düzenlemeler için çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, hedefin; 1 Ocak 2017 olduğunu, bu tarihe kadar beyaz kimlik alan kişilerin huzurlu bir yaşama kavuşturulacağını söyledi.

Tasarı, “Daimi İkamet İzni”ni, “Daimi İkamet İzni Yasası uyarınca düzenlenmiş ve sürekli olarak KKTC’de ikamet etme hakkı veren izin” olarak tanımlıyor.

Geçerli bir Daimi İkamet İznine sahip kişiler ve/veya bu kişileri çalıştıran işveren niteliğindeki gerçek veya tüzel kişiler, bu Yasa ve bu Yasa uyarınca çıkarılan tüzüklerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmiş sayılacaklar ve çalışma ve daimi ikamet izni almış addedilecekler.