Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun katılımıyla saat 10.00’da başlayacak toplantıda, Eroğlu, Kıbrıs sorununda ve müzakere sürecinde gelinen son aşamayla ilgili milletvekillerini bilgilendirecek.

OLAĞAN TOPLANTIDA CUMHURBAŞKANI’NCA GERİ GÖNDERİLEN 3 YASA GÖRÜŞÜLECEK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, olağanüstü toplantısını tamamlamasının ardından saat 14.00’te ise yasama gündemli olağan toplantısına başlayacak.

Yeni yasama yılının dördüncü birleşimi olacak toplantının sunuşların ardından geçilecek özel gündeminde, Cumhurbaşkanı’nca geri gönderilen “İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik No:2) Yasası”, “Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici Kurallar) Yasası” ve “İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa” yer alıyor.

Meclis’in yarınki özel gündeminde ayrıca, Süt Endüstrisi Kurumu’nun, Yayın Yüksek Kurulu’nun ve Türk Ajansı Kıbrıs’ın 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarıları da bulunuyor.

Toplantının “komitelerden gelen tasarı ve öneriler ile görüşülecek diğer işler” bölümünde ise, “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı”nın görüşülmesi bekleniyor.