KKTC’nin 2016 yılı bütçesiyle ilgili “2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”,  yarın saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmeye başlanacak. Görüşmeler 8 gün sürecek ve 25 Kasım Çarşamba günü tamamlanacak.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin bütçe görüşmeleriyle ilgili toplantısı, Komite Başkanı Ferdi Sabit Soyer’in açılış konuşması ile başlayacak; 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın bütünü üzerindeki görüşmelere Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün sunuş konuşmasıyla geçilecek.

Yarınki ilk toplantıda, 2016 bütçesinin bütünü ele alınacak ve komite üyesi milletvekilleri yanında, toplantıya katılacak diğer milletvekilleri de söz alacak.

KKTC’nin 1 Ocak-31 Aralık 2016 arasında uygulanacak bütçesiyle ilgili 2016 Bütçe Yasa Tasarısı, hizmet ve faaliyetlerin yürütülmesi için 4 milyar 476 milyon 452 bin TL öngörüyor.

KKTC’nin 2015 bütçesi 4 milyar 96 milyon 720 TL’ydi.

KOMİTE 8 TOPLANTIDA ÇALIŞMALARINI TAMAMLAYACAK

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'yla ilgili görüşmelerini, hafta sonları ve Meclis Genel Kurulu’nun toplanacağı Perşembe günü hariç, 8 gün boyunca sürdürecek ve 25 Kasım’da tamamlayacak.

2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, komitedeki 8 toplantının ardından Meclis Genel Kurulu’nda da görüşülecek ve kabul edilirse 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek.

BÜTÇE GÖRÜŞME PROGRAMI

Komitedeki bütçe görüşmelerinin yeni programı şöyle:
“Yarın bütçenin geneli; 16 Kasım Pazartesi Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık Bütçeleri; 17 Kasım Salı Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) ve Sayıştay Başkanlığı; 18 Kasım Çarşamba Hukuk Dairesi ve Milli Eğitim Bakanlığı; 20 Kasım Cuma Polis Genel Müdürlüğü, GKK, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı; 23 Kasım Pazartesi Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı; 24 Kasım Salı Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı; 25 Kasım Çarşamba Mahkemeler, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelirler Bütçesi görüşülecek. Tasarının Bütünü oylanacak.”

KOMİTE

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer başkanlığında, Başkan Vekili DPUG Milletvekili Hasan Taçoy ve üyeler UBP Milletvekili Dursun Oğuz, UBP Milletvekili Hamit Bakırcı ve CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’ndan oluşuyor.