CTP Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu ve DPUG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan Cumhuriyet Meclisi heyeti, Brüksel’de temaslarda bulundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de olan heyet, Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin daimi temsilciliklerinin yetkilileri ile görüştü.
Heyet temaslarında “Kıbrıs sorununa çözüm müzakerelerinin geldiği son aşama ile çözümün finansmanı ile AB’ye düşen görevler, Kıbrıs Türk tarafının AB’ye uyum sürecinin hızlandırılması, Kıbrıslı Türklerin AB kurumlarıyla olan ilişkileri, Yeşil Hat Tüzüğü'nün Kıbrıslı Türklerin yararına olacak şekilde geliştirilmesi ve hellim konusu başta olmak üzere Kıbrıs Türk tarafının birçok konuya ilişkin hassasiyetlerini” muhataplarına aktardı.

Heyet Avrupa Parlamentosu’nda Hristiyan Demokrat Grup, Sosyalist Grup, Muhafazakâr ve Reformcu Grup, Liberal Grup, Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Grubu ve Yeşiller temsilcileriyle bir araya geldi.

Heyet ayrıca KKTC Brüksel Temsilcisi Gizem Alpman ve Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ile de görüştü.