Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (TBK) Gaziler Derneği, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın “Türk askerini hedef gösteren açıklamalar yaptığı ve manevi değerlere hakaret ettiği” iddiasıyla Meclis önünde pankartlı eylem yaptı.

Gaziler, Doğuş Derya’nın ve Derya gibi düşünen bazı köşe yazarlarının hem kendilerinden hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden özür dilemesini istedi.

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık ve merkez yönetim kurulu üyelerinin bu sabah Meclis önünde yaptığı pankartlı eylemde Meclis’in ana giriş kapısına KKTC ve TC bayrakları asıldı. Gaziler ellerinde de bayrak tuttu.

Bu arada hayvan üreticilerinin eylemi sona ermesine rağmen birkaç traktörün halen Meclis etrafında olduğu gözlemlendi.

Eylemlerini traktörlerin arasında yapan gaziler “Özür Dile”, “Barış Harekatı, TSK Mücahitlerinin ve Kahraman Halkımızın Eseridir”, “Ordu, Milletin Bağımsızlığını, Onurunu ve Namusunu Korur” yazılı pankartlar da açtı. Bu pankartların bazıları Meclis’in ana giriş kapısına asıldı.

IŞIK: “AMACIMIZ ÜLKEDE KAOS YARATMAK DEĞİL”

Burada basına bir açıklama yapan TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık, “Amacımız ülkede kaos yaratmak değil, bu tür davranışlar gazilere yakışmaz” dedi.

“BURAYA GELEREK SADECE TÜRKLERİ DEĞİL, RUMLARI DA KURTARDIK”

Konuşmasında 1974 Barış Harekatı’nın nasıl gerçekleştiği, adaya nasıl geldikleri konusunda tarihi bilgi de veren Dernek Başkanı Işık, “Biz buraya gelerek sadece Türkleri değil, Rumları da kurtardık. Kıbrıs adasını da kurtardık. Biz buraya gelmesek ne Rum yönetimi ne de KKTC olacaktı” ifadesine yer verdi.

“BARIŞ HAREKÂTI TARİHTE BENZERİ OLMAYAN BİR ZAFER”

Hacı Işık, açıklamasının ardından gaziler adına hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, Barış Harekâtı’nı “tarihte benzeri olmayan bir zafer” olarak niteleyen Işık, Harekât sırasında silah arkadaşlarının şehit düştüğünü, yüzlercesinin de yaralandığını kaydetti.

Işık, “Kimi yetkililerin ve basında nerden desteklendiği meçhul kimi mihrakların Mutlu Barış Harekâtı’nı icra eden bizleri, Türkiye’deki silah arkadaşlarımızı, şehit ve gazilerimizi ve şanlı Türk ordusunu isnatsız iddialarla tecavüzcü ve işgalci olarak gösterme gayreti içinde olmalarını esefle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz” dedi.

1420712163.jpg

1420712165.jpg