TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı yeniden söz alarak, “Son söz milletvekilinde kalsın” dedi.

“Biz suyu ticari bir malzeme olarak görmedik” diyen Çakıcı, “Belediyeyi kontrol edemeyen bir hükümetten, devletten söz ediyoruz. Meclis’te kaç CTP milletvekili var? 8…Diğer CTP milletvekilleri nerde? Başbakan bunu imzaladı. Partisinin yarısı burada yok” şeklinde konuştu.

“UBP en başından beri böyleydi” diyen Çakıcı,“Ercan’da, KTHY’de ben onları aldım. DP bu anlaşmaya kızmıştı. Serdar Denktaş yarın sabah hükümettir. Muhalefetteyken kükrüyordu. Bu tarihin en büyük peşkeşidir. Bu ülkede bir havaalanı, bir telefon, bir elektrik kurumu var. Bunları devretmek, suyu devretmek tekelleşmektir”ifadesine yer verdi.

ATUN

Ekonomi Bakanı Sunat Atun ise yeniden Meclis kürsüsüne çıkarak “Bizim dağıtım altyapılarımızda ciddi zaafiyetler var” dedi.

“Suda hiç altyapısı olmayan yerleşim yeri var” şeklinde konuşan Atun,“Bu global proje için yatırımlar 800 milyonlardan başlıyor…KKTC’nin 350 milyon açığı var” ifadesine yer verdi.

Atun, “Bu projede imzamız olacağı için gurur duyuyorum” dedi.

ŞAHALİ

Atun’dan sonra Şahali yeniden söz aldı.

“Tek bir işletme suyun fiyatını canının istediği şekilde belirleyemez” diyen Şahali, ülkede 28 ayrı su uygulaması olduğunu söyledi.

Belediyelerin halka içme ve kullanma suyu arz eden tek kurum olduğunu anımsatan Şahali,“Her belediye meclisi suyun maliyetini hesaplar ve satış fiyatı belirler.  Ülkedeki 28 su tarifesinin hiçbiri rekabet edemiyor” dedi.

Öte yandan konuşmaların tamamlanması ve yasa tasarısının oylanmasına geçildiği sırada, izleyiciler arasında bulunan ve Baraka aktivisti olduğu öğrenilen iki genç “Onur, bir damla onur” diyerek slogan attı. Pankart açmaya çalışan gençler engellendi ve dışarıya çıkarıldı.

Genel Kurul toplantısındaki bazı milletvekilleri gençleri eleştirirken, bunu güvenlik zaafiyeti olarak değerlendiren milletvekillerioldu.