TBMM Sosyal Meclis Projesi kapsamında başlatılan "Çocuklarda Çevre Bilincinin Gelişmesi" temalı "Palamut Toplama Şenliği'nin bu yıl dördüncüsü düzenlendi. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, sevgi evlerinde kalan 3-15 yaş aralığındaki 70 çocukla birlikte Meclis'in bahçesinde palamut topladı. Toplanan meşe palamutları Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

TBMM Sosyal Meclis Projesi kapsamında başlatılan "Çocuklarda Çevre Bilincinin Gelişmesi" temalı 4. Palamut Toplama Şenliği, TBMM Gönüllü Hizmetler Topluluğu'nun katkıları ve TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu ile Sevgi Evleri'nde kalan 3-15 yaş aralığındaki 70 çocuğun katılımıyla, TBMM Kabatepe Parkı'nda gerçekleştirildi. Şenliğe katılan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, kendisinin Orman Mühendisi olduğunu belirterek, "Bu meşe palamudu ileride fidan, sonrasında orman olacak. Erozyonu önlemek için orman gerekli, onun için bunlar çok anlamlı. 26. Dönem Milletvekilleri içinde 5 tane Orman Mühendisi var. Burada olmamızdan dolayı da çok mutluyuz. İnşallah, bu tohumlar fidan, fidanlar orman ve daha yeşil bir ülkemiz olacak" diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da meşe palamudu toplayan isimlerdendi. 25 yıllık ormancılık hayatını olduğunu belirten Taşkın, "Burada önemli olan bugün sevgi çocuklarıyla beraberiz. Meşe, barışı, güçlü ve dayanıklı olmayı temsil ediyor. Çocuklarımız da güçlü olacak ve barışla yaşayacaklar" dedi.

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu ise, meşe palamutlarının bu yıl dördüncüsünün düzenlendiğini hatırlatarak, toplanan meşe palamutlarının Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderileceğini ifade etti.

ŞENLİKTE, HORON EŞLİĞİNDE HALAYLAR ÇEKİLDİ

Çocuklar, topladıkları palamutları bez torbalara doldurdu. Öte yandan, çocukların ok atışı yapmalarını sağlayacak bir alan oluşturuldu, çocuklara bu sayede okçuluk tanıtılmış oldu ve palamut toplayan çocuklar oluşturulan alanda ok attılar. Ayrıca, şenliğe gelenler tulum eşliğinde halay çektiler.

Meclis’te 4. ’Palamut Toplama Şenliği’

Meclis’te 4. ’Palamut Toplama Şenliği’